GRAD IVANEC

PLANOVI GRADA IVANCA I PRESEČKI GRUPE Natkrivena tržnica, park, obnova kolodvora, hostel s restoranom, novi stambeni blok

Objavljeno: 07.05.2021. 21:13

Zadnja izmjena: 07.05.2021. 21:15

Grad Ivanec ima pripremljen projekt gradnje nove suvremene, natkrivene gradske tržnice na prostoru sadašnje, uključujući i uređenje parkirališta, parka i dr.

U obuhvatu planiranog uređenja tržnice je i sadašnja zelena zona između tržnice i autobusnog kolodvora, koja će se pretvoriti u park. Probit će se i nova prometnica Kumičićeva – Gundulićeva. Velike poslovne planove na ovom području ima i vlasnik Presečki Grupe, Antun Presečki.

On je na dva dosadašnja sastanka u Gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Miloradom Batinićem i gradskim službama najavio gradnju hostela iznad obnovljenog autobusnog kolodvora te gradnju novog poslovno-stambenog bloka na prostoru sadašnjeg parkirališta kod autobusnog kolodvora.

Urbanistička cjelina

S obzirom na zonu radova i zahvata, razgovaralo se i o tome kako planove Grada i planove Presečki Grupe povezati u cjelinu. Temeljem toga, u Gradu se prišlo razradi rješenja kojima je razrađena buduća organizacija prostora na području navedenog obuhvata. Okosnica razmišljanja je tzv. megastruktura, koja oba prostora – i tržnički i autobusni – povezuje u smislenu urbanističku cjelinu.

Nova tržnica

Na ulazu bi bio smješten prostor za prigodnu sezonsku prodaju, a u natkrivenom dijelu redoviti asortiman zelene tržnice, cvjećara, tekstilne robe i slično. Također se predviđa sanitarni čvor i prostor uprave, kiosci i zatvorene prodavaonice za ribu, meso i mliječne proizvode.

U nastavku, prema autobusnom kolodvoru, predviđa se uređenje manjeg parka, dok je, tik uz njega, zid prema dvorištu Policijske postaje predviđen kao prostor kreativnog izražavanja za mlade.

Ugostiteljska terasa na krovu hostela

Po izjavi Antuna Presečkog, prostor kolodvora planira se u potpunosti preurediti. Stoga se, u dogovoru s Gradom, uz sjeverni dio parcele predviđa nova spojna cesta Gundulićeva – Kumičićeva, koja će omogućavati kružnu vezu za autobusni promet. Iznad obnovljenog kolodvora vlasnik predviđa izgradnju hostela s restoranom i terasom na krovu, s pogledom na centar grada i Ivančicu.

Na prostoru sadašnjeg parkirališta kod autobusnog kolodvora planira izgradnju velikog stambenog bloka s poslovnim sadržajima u prizemlju. Kolodvor i stambeni blok stajat će na podzemnoj garaži kako bi se u razini partera oslobodio prostor za pješake i bicikliste.

 

 

Komentari