KAMP ZA MLADE

Playground ljetni kamp za djecu i mlade u Cestici u srpnju i kolovozu

Objavljeno: 06.05.2020. 17:50

Zadnja izmjena: 06.05.2020. 18:07

Uz funkcionalne kampove koji se provode u osnovnim školama tijekom cijele školske godine, djeca i mladi moći će u Cestici nastaviti s aktivnostima u ljetnim mjesecima u ljetnom kampu, koji je zamišljen kao spoj odmora i edukacije, sporta i rekreacije te prijateljstva i zabave. 

Playground ljetni kamp za djecu i mlade jedan je od najvećih ljetnih kampova s najširom ponudom zabavnih i sportskih aktivnosti, kreativnih i edukativnih radionica, predavanja te izleta koji se održava u ruralnom području sjeverozapadnog dijela Hrvatske. Osmišljen je kroz aktivan boravak u prirodi uz društvo vršnjaka popraćen raznim sportskim sadržajima, edukativnim i kreativnim radionicama, kvizovima, organiziranim izletima te bogatim zabavnim programima koji će djeci i mladima omogućiti kvalitetno provedeno vrijeme. Osim što će polaznici ljetnog kampa kvalitetno provoditi vrijeme, sam boravak u ljetnom kampu omogućiti će im razvoj osnovnih vještina snalaženje u prirodi, razvoj kognitivnih i motoričkih sposobnosti, razvijanje sposobnosti funkcioniranja u timu, povećanje samopoštovanja i međusobnog povjerenja te pomoći u učenju i stjecanju socijalnih vještina. Polaznici će naučiti kako postaviti šator, posaditi drvo, svezati čvor i zapaliti vatru, upoznat će osnove raznih sportova, pružanje prve pomoći, učiti o važnosti zdrave i uravnotežene prehrane te očuvanju okoliša.

Boravak u ljetnom kampu organiziran je za skupine od 15 polaznika. Polaznici u kampu provode pet dana. Za sve polaznike osigurani su smještaj (4 noćenja) i hrana (tri glavna obroka i međuobrok). Kamp je namijenjen za djecu od 8 do 15 godina. O njihovom boravku, aktivnostima i radionicama brinu treneri, predavači i animatori. Polaznici ljetnih kampova sudjeluju u organiziranim sportskim i zabavnim aktivnostima, edukativnim i kreativnim radionicama, kvizovima, natjecanjima i predavanjima. Uz boravak u ljetnom kampu u paket je uključen posjet adrenalinskom parku Accredo Centar, razgledavanje špilje Vindija te odlazak na bazene uz instruktora plivanja.

Polaznici ljetnog kampa smješteni su u novoizgrađenom apartmanu koji se nalazi u ruralnom području sjeverozapadnog dijela republike Hrvatske, točnije u mjestu Cestica, na 20 kilometara udaljenosti od grada Varaždina. U blizini apartmana nalazi se arboretumu Opeka u kojem će se odvijati jedan dio planiranih aktivnosti. Arboretum Opeka poznat je po raznolikosti i bogatstvu biljaka te pripada svjetski poznatim parkovima engleskog stila. Osim arboretuma, u blizini se nalazi ribnjak s predivnom livadom, špilja Vindija, parkovi i sportski tereni, a cijelo područje također je okruženo brojim zelenim površinama i šumama.

Osim objekta u kojem su smješteni, polaznici ljetnog kampa imaju mogućnost korištenje ruralne kuće za odmor koja se nalazi u blizini samog apartmana.

Cilj je djecu i mlade približiti prirodi, upoznati ih s aktivnostima koje se odvijaju na otvorenom, potaknuti ih na međusobno upoznavanje i druženje te im pružiti nezaboravne trenutke o kojima će još dugo pričati. Pravilo je da se kod ulaska u ljetni kamp mobilni uređaji ostavljaju kod voditelja. Svi polaznici imat će dnevno ograničeno vrijeme za korištenje mobilnih uređaja kako bi kontaktirali roditelje i prijatelje.

Sve ostale informacije možete pronaći na njihovoj web stranici:

https://playground-kamp.eu/ljetni-kamp-za-djecu-i-mlade/

https://www.facebook.com/236092857183646/videos/871947883232372/

Komentari