natjecanje u osijeku

Plesači SPK 'Varaždin' osvojili dva naslova državnih prvaka u latinsko – američkim plesovima

Objavljeno: 15.03.2017. 16:14

Zadnja izmjena: 15.03.2017. 16:14

Foto: SPK Varaždin

Četiri sportsko – plesna para SPK Varaždin su nastupila na Državnom prvenstvu Republike Hrvatske u latinsko – američkim plesovima održanom proteklog vikenda u Osijeku.

Na prvenstvu su se natjecala 73 plesna para u 8 starosnih kategorija od mlađih osnovaca do veterana III, čije je nastupe ocjenjivao panel od 7 sudaca, a samo prvenstvo je održano zahvaljujući organizaciji ŠPU Feniks iz Osijeka i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

Od četiri natjecateljska para iz Varaždina, tri su nastupila u finalima, a četvrti je ostao jedno mjesto izvan finala. Na kraju su se dva para popela na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja i osvojila zlatna odličja i naslove državnih prvaka u latinsko – američkim plesovima.

To je zasluženo uspjelo Tihani Vusić i Jurici Kavranu u kategoriji 'Starija mladež', kojima su suci natjecanja dodijelili pobjedu u svih pet plesova, te Valentini i Marinku Patafti u kategoriji Veterani II. Oba para postali su time dvostruki državni prvaci ove godine, jer su krajem siječnja osvojili i titule prvaka u standardnim plesovima.

Državni viceprvaci u standardnim plesovima, Anja Topolovec i Vedran Sraga u kategoriji 'Odrasli 'osvojili su 6. mjesto na ovom prvenstvu, dok su se Anja Liber i Robin Kereša također u kategoriji 'Starija mladež', ponovno plasirali na 7. mjesto, pa imaju dva sedma mjesta s državnih prvenstava.

Publika u Osijeku jako dobro poznaje i cijeni natjecanja u LA plesovima, te je i ovaj put dvorana SD Jug bila ispunjena skoro do posljednjeg mjesta. Prisutni su mogli uživati u vrhunskim plesnim koreografijama i izvedbama plesača, u ritmu sambe, rumbe, cha-cha, paso-doble i jive-a.

 

Komentari