kazalište za djecu i mlade

Plesom i igrom kroz Kliker festival

Objavljeno: 21.09.2016. 13:45

Zadnja izmjena: 21.09.2016. 14:37

Foto: Petra Mlinarić

Zadnji tjedan u listopadu, period od 24. do 30.10., rezerviran je za one najmlađe koji će kroz zabavu moći sudjelovati na jedinstvenom Festivalu plesa, pokreta i igre - Kliker. U Varaždinu se već kontinuirano održavaju Dani suvremenog plesa, a ove godine će, umjesto standardne manifestacije, fokus ipak biti na djeci i mladima te su tako oni dobili "svoj" festival. Sve počinje 15. listopada, kada se održava Kliker Family Day uz predstavu "Zebre su u gradu" na Starom gradu.

To je važan iskorak, no prema riječima ravnateljice, Sanje Frühwald, vrijeme je da se festival fokusira na njih jer je sada njihovo vrijeme. - Festival je iskren, smislen, znatiželjan, traži da publika sudjeluje, hrabar jer postavlja pitanja koja se tiču našeg vremena i našeg grada. 

 

Dejan Košćak, producent festivala je ukratko predstavio program festivala na kojem se zaista može naći za svakog ponešto. Program čini 6 segmenata, od raznih izvedbi, druženja, radionica i stručnih seminara, filma i multimedija, rezidencija i interaktvnih izložbi. Sve je prilagođeno djeci različitog uzrasta, a u programu je točno navedeno za koju dob je koja izvedba ili instalacija prikladna.

Kliker festival će se održavati na području Varaždina i Novog Marofa i to pod pokroviteljstvom Grada Varaždina, a nastao je suradnjom HNK Varaždin i umjetničke organizacije VRUM. Međunarodni je to festival posvećen novim formatima prezentacije, produkcije, istraživanja i edukacije u polju suvremene plesne umjetnosti i ujedno prva hrvatska platforma koaj potiče razvoj plesa za mladu publiku.

 

Komentari