ugodno druženje

Plivači i treneri iz Plivačkog kluba Vidra na prijemu u Gradskoj vijećnici

Objavljeno: 22.04.2022. 12:35

Zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković u petak je u Gradskoj vijećnici primio trenerice Višnju Bunić i Petru Kos te plivače plivačkog kluba za osobe s invaliditetom PK Vidra Varaždin.

Mladi sportaši sa zamjenikom su razgovarali o natjecanjima, uvjetima treninga i mogućnostima kako još više unaprijediti uvjete za sportaše s invaliditetom. Istaknuta je problematika vezana uz kategorizaciju sportaša s intelektualnim teškoćama. Zamjenik je sportašima čestitao na dosadašnjim uspjesima istaknuvši kako su na ponos Gradu Varaždinu:

- Na nama je da vas podržimo na vašem putu i budemo vam potpora, kao i svim drugim varaždinskim sportašima. Vi ste za nas jednaki. Grad Varaždin svakako podržava nastojanje da se na nacionalnoj razini bolje definiraju kategorije sportaša s intelektualnim teškoćama i tu problematiku treba još više potencirati u javnosti - rekao je zamjenik Miroslav Marković.

Na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju koje se održalo u Splitu, plivači Vidre vratili su se s 12 odličja, a trenutno se pripremaju za Regionalno prvenstvo u paraplivanju u Zadru. Ove godine još ih čeka Ekipno prvenstvo u Zagrebu, Festival plivanja u Rijeci, međunarodna natjecanja u Bosni i Hercegovini i Sloveniji te u listopadu međunarodno prvenstvo za plivače s Down sindromom koje će se održati u Portugalu.

Plivačice i plivači Vidre dobitnici su i priznanja za najbolje sportaše Grada Varaždina: Ema Cesar je Najbolja sportašica s invaliditetom Grada Varaždina, Nikola Kosec već treći puta Najbolji sportaš s invaliditetom Grada Varaždina, a Brunela Hrženjak, Mirna Roginek, Sabina Kušter i Ema Cesar Najbolja ženska ekipa s invaliditetom Grada Varaždina 2021. godine.

 

Komentari