dodjeljene studentima

Foto - Po prvi put dodijeljene volonterske nagrade 'Petra Horvat' na Sveučilištu Sjever

Objavljeno: 14.12.2023. 18:57

Zadnja izmjena: 14.12.2023. 18:57

Studentima koji su ostvarili najveći broj volonterskih sati u akademskoj godini 2022/2023 u Sveučilišnom centru Varaždin Sveučilišta Sjever dodijeljene su po prvi put volonterske nagrade.

Novoutemeljene volonterske nagrade studentima koji nesebično pronalaze vremena za volontiranje u Općoj bolnici Varaždin, na javnozdravstvenim akcijama i sportskim događanjima, udrugama djecu i osobama s invaliditetom nose ime Petre Horvat, prije dvije godine tragično preminule studentice Sveučilišta Sjever.

- Dobitnici volonterske nagrade koja nosi Petrino ime siguran sam nastavljat će i njenu misiju pomoći i baviti se uspješno poslom kojeg je i ona voljela“, istaknuo je prorektor Sveučilišnog centra Varaždin Damir Vusić.

Župan Varaždinske županije Anđelko Stričak čestitao je volonterima na radu.

- Zahvaljujem vam i u ime županije na vašem velikom srcu za dobra djela i nadam se da ćete tu želju za pomaganjem zadržati i kada napustite Sveučilište Sjever i započnete svoje profesionalne karijere - istaknuo je župan Stričak koji je na kraju svečanosti najavio kako će posthumno Petri Horvat biti dodijeljena nagrada za životna djela Varaždinske županije.

Volonteri Sveučilišta Sjever i ovoj akademskoj godini marljivo rade, pa su tako nedavno značajno doprinijeli smanjenju listi čekanja u Općoj bolnici Varaždin na čemu im je i na ovoj dodjeli nagrada zahvalio ravnatelj Opće bolnice Varaždin Damir Poljak. Dodjeli nagrada kojima je nazočila i Petrina obitelj, čiji su članovi zahvalili Sveučilištu Sjever na sjećanju na njihovu prerano preminulu Petru.

Komentari