Potpisana povelja u Železnikima

Pobratimili se Grad Lepoglava i slovenska Općina Železniki - iza njih dvadeset godina suradnje

Grad Lepoglava

Objavljeno: 05.07.2016. 17:45

Zadnja izmjena: 05.07.2016. 17:46

Foto: Grad Lepoglava

Potpisivanjem Povelje o bratimljenju Grada Lepoglave i slovenske Općine Železniki potvrđena je suradnja dviju jedinica lokalne samouprave započeta još prije više od 20 godina.

Povelju o bratimljenu su u Železnikima potpisali gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić i načelnik Općine Železniki Anton Luznar na svečanoj akademiji održanoj povodom proslave Dana općine. Isto to učinit će, i time zaključiti postupak bratimljenja, u prosincu ove godine u Lepoglavi na svečanoj sjednici Gradskog vijeća koja će se održati povodom proslave Dana Grada Lepoglave.

– Suradnju su započele naše limene glazbe, koje su također prije četiri godine potpisale povelju o bratimljenu. Suradnja se potom proširila i na druga područja kao što je čipkarstvo. – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić.

Potpisivanju Povelje o bratimljenu u Općini Železniki nazočilo je i izaslanstvo Grada Lepoglave, na čelu s gradonačelnikom Marijanom Škvarićem, a u kojem su bili članovi Gradskog vijeća predvođeni njegovim predsjednikom Robertom Mačekom te predstavnici ustanova i udruga s gradskog područja.

Komentari