Dan pobjede i domovinske zahvalnosti

Počast poginulim hrvatskim braniteljima odana i u Lepoglavi, Kamenici i Višnjici

Objavljeno: 05.08.2016. 10:21

Zadnja izmjena: 05.08.2016. 10:22

Foto: Grad Lepoglava

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja, u gradu Lepoglavi odana je počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Izaslanstvo Grada Lepoglave, Gradskog vijeća i mjesnih odbora, članovi obitelji poginulih branitelja te predstavnici braniteljskih udruga odali su počast poginulima kod centralnog križa na gradskom groblju u Lepoglavi te kod spomen-obilježja u Kamenici i Višnjici.

Tom su prigodom na spomen-obilježja u Lepoglavi položeni vijenci i upaljene svijeće, a svi su se nazočni minutom šutnje, molitvom i s mislima na poginule branitelje prisjetili dana kada je oslobođena Hrvatska, u čije su temelje utkani i životi 12-orice branitelja s područja grada Lepoglave – Dragutina Naglaša, Marijana Matišića, Dragutina Godinića, Josipa Štefaneca, Andrijanić Vinka, Marka Ledinščaka, Slavka Kosa, Vlade Škalca, Tome Jambora, Josipa Kapustića, Stjepana Vusića i Stjepana Križanca.

– 5. kolovoza jedan je od najznačajnijih datuma u hrvatskoj povijesti. Prisjećamo se žrtve naših branitelja i trenutka pobjede, trenutka kada je oslobođen veliki dio Hrvatske i utrt put mirnoj reintegraciji preostalog okupiranog djela naše domovine. – istaknuo je zamjenik lepoglavskog gradonačelnika Hrvoje Kovač.

Počast je odana i kod spomen-obilježja u Kamenici i Višnjici.

– Treba čuvati spomen na one koji su izvojevali ovu veličanstvenu pobjedu. O tome moramo učiti naše mlađe generacije na kojima je da nastave čuvati spomen na naše branitelje. – istaknuo je kod polaganja vijenaca kod spomen-obilježja u Kamenici predsjednik Gradskog vijeća Robert Maček

Komentari