Sjećanje na nevine žrtve

Počast žrtvama poraća kod Matušina blizu Novog Marofa

Objavljeno: 29.02.2016. 08:54

Zadnja izmjena: 29.02.2016. 08:57

Foto: Grad Novi Marof

Izaslanstvo novomarofskog ogranka Hrvatskih ratnih vojnih veterana i gradonačelnik Novoga Marofa Siniša Jenkač sa suradnicima položili su vijenac i zapalili svijeće odavši tako počast žrtvama poraća u zaselku Matušini u Makojišću Donjem.

Učinili su to ispred križa i spomen obilježja koje su mještani podigli u znak sjećanja na nevine žrtve. 22. veljače 1947. godine komunistička vlast bez suđenja u tom je mjestu pogubila petero mještana.

Zdravko Maltar, predsjednik novomarofskog ogranka Hrvatski domobran, obraćajući se mještanima Matušina i drugim nazočnima, rekao je da je naša trajna obveza prisjećati se i odavati počast nevino stradalim ljudima, a gradonačelnik Jenkač zahvalio je mještanima što na ovaj način već godinama odaju počast žrtvama totalitarnog režima. „Cijeli je svijet osudio sve totalitarne režime, samo naša bivša državna vlast nije osudila zločine komunističkih režima, a s druge strane narod truju samo o nacističkim zločinima, a o komunističkim šute“, naglasio je gradonačelnik Jenkač.

Božju službu riječi predvodio je velečasni Vjekoslav Vidaček, upravitelj župe Madžarevo.
 

Komentari