GRAD LUDBREG

Foto - Počela izgradnja ludbreškog Bike parka - pogledajte kako bi trebao izgledati

Objavljeno: 13.05.2021. 08:15

Zadnja izmjena: 13.05.2021. 08:15

Grad Ludbreg sve se više okreće razvoju outdoor turizma. Zahvaljujući krajoliku lepeza je šarolika - hodanje, bicikliranje, trčanje, planinarenje dio su mogućnosti za provođenje aktivnog odmora ili za uzbudljiv izlet, a granicu mogućeg određuje samo kondicija.

Dvije trekking, dvije gravel te po jedna cestovna i “city” (obiteljska) ruta čine okosnicu ludbreške cikloturističke ponude. Izgradnja nove zanimljivosti koja će svakako upotpuniti outdoor ponudu započela je ovih dana, a riječ je o izgradnji Bike parka.

- Bike park staza planirana je na način da bude što intuitivnija za korištenje te se sastoji se od vanjskog kruga i unutarnjih isprepletenih staza.  Vanjski krug zamišljen je kao staza za početnike i težina elemenata koji se nalaze na njemu je savladiva svakom vozaču bicikla. Unutarnje staze sadrže teže elemente namijenjene naprednim korisnicima – rekao je gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić.

Stupnjevanjem zahtjevnosti omogućeno je da korisnici individualno biraju element kojeg žele isprobati čime se kontinuirano omogućuje kretanje stazom. Na stazi se nalazi 8 desnih zavoja, 5 lijevih zavoja, 10 pump valova i 7 prepreka.

Pri oblikovanju će se koristiti prirodni i ekološki materijali, dominanto drvo, uz asfaltiranje glavne obodne staze kako bi se naglasila razlika između staza. Svi veći elementi, zavoji i prepreke planiranju se izraditi od drvene građe. Većina staza bit će šljunčane, a vanjska kružna staza planira se kao asfaltirana.

-Cilj ovog projekta je urediti društvenu infrastrukturu na otvorenom koja će sadržavati sportske sadržaje, biciklističke staze za djecu, mlade te ostale građane te ostalu urbanu infrastrukturu – kaže gradonačelnik Bilić. Bike park nalazi se u samoj blizini centra Ludbrega, uz šetnicu na rijeci Bednji.

Komentari