OPĆINA BEDNJA

FOTO Počela izgradnja sustava odvodnje sanitarnih voda u Bednji - EU projekt vrijedan 6,7 milijuna kuna

Objavljeno: 13.01.2021. 19:36

Zadnja izmjena: 13.01.2021. 19:44

U Bednji su počeli radovi na jednom od dosad najvrjednijih komunalno-infrastrukturnih projekata u našemu kraju – gradnji sustava odvodnje sanitarnih voda s pripadajućim uređajem za njihovo pročišćavanje.

Riječ je o investiciji koja je 100% financirana iz europskih sredstava, točnije iz EU poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj. Ugovorena cijena radova  je 6.711.857,73 kuna.

Investitor su ivanečke Ivkom – vode d.o.o., koje su, kao distributer vode na području općine Bednja, ovaj projekt prijavile na natječaj. Gradit će se gravitacijska kanalizacija na trasi dugoj 3.600 metara, dok će se na trasi od 346 metara polagati tlačni cjevovod. Također, će se graditi i crpna stanica te uređaj za pročišćivanje otpadnih voda. 

- S obzirom na opsežne i dugotrajne radove, upućujem svim građanima zamolbu za strpljenje i razumijevanje – poručuje načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

- Iako nas tijekom predstojećih mjeseci očekuju zemljani radovi i „blatno“ razdoblje, budite uvjereni da će ova ulaganja doprinijeti poboljšanju kvalitete komunalnog života građanana način da će omogućiti konačno rješavanje problematike odvodnje sanitarnih voda i priključenje kućanstava na novi sustav odvodnje – naglašava načelnik Poljak.

Podsjeća također da će realizacija ovoga projekta uvelike pridonijeti i smanjenju onečišćenja Bednje i očuvanju ekološkog sustava i biološke raznolikosti. Temeljem provedenog natječajnog postupka, izvođenje radova povjereni je tvrtki  Marn inženjering iz Sesveta, a prema ugovoru, rok dovršetka radova je 24 mjeseca.

Ovaj projekt rezultat je vizije budućeg razvoja Bednje te dogovora i suradnje Općine Bednja na čelu s načelnikom Damirom Poljakom s poslovodstvom Ivkom - voda Ivanec. Nakon dovršetka ovog projekta, na jednak način planira se i rješavanje problematike odvodnje sanitarnih voda u drugim naseljima na području općine Bednja.

Komentari