Počeli su radovi na rekonstrukciji kinodvorane Pučkoga otvorenog učilišta „Đuro Arnold“ u Ivancu. Demontirana su i iz dvorane izbačena stara sjedala, a trenutačno je u tijeku skidanje zidnih oplata, nakon čega će uslijediti i odstranjivanje parketa, a potom i gradnja čvrste betonske podloge za postavljanje sjedala i trodijelnih tribina.

Dvorana će biti rekonstruirana tako da se građevinski prilagodi za potrebe 3D projekcija i pretvori u moderan i udoban multifunkcionalan prostor za održavanje raznih kulturno-umjetničkih i zabavnih manifestacija.

Buduća dvorana imat će nešto više od 160 fotelja, čiju nabavu, s 200 tisuća kuna, financira Ministarstvo kulture. Digitalna oprema već je nabavljena, i to iz 300 tisuća kuna bespovratnih sredstava, koje je dodijelilo Ministarstva kulture, a dio je osiguralo i Učilište iz kreditnih sredstava.

U novu dvoranu više se neće ulaziti kroz hol, već s istočne strane (od kioska), dok će s zapadne strane bit izvedeni protupožarni izlazi. Sadašnja će se bina građevinski proširiti za još nekoliko metara. U ovoj fazi radovi su ukupno vrijedni 2,6 milijuna kuna.

Svi radovi trebaju završiti do kraja studenoga, a bude li sve teklo po planu, ravnatelj Mario Kramar svečano otvaranje nove dvorane i prve projekcije najavljuje potkraj ove godine. Glavninu ove velike investicije financira Grad Ivanec u sklopu strateških ulaganja u modernizaciju društvene infrastrukture radi poboljšanja kvalitete kulturnog života građana.

Ključne riječi: ivanec, Ivanec, kinodvorana,

Komentari

29.08.2016. 09:08h Zadnja izmjena: 29.08.2016. 09:08

Foto: Grad Ivanec