Počela sanacija odlagališta komunalnog otpada u Jerovcu

Objavljeno: 06.07.2011. 08:48

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:10

Foto: ivanec.hr

Mještani Gornjeg i Donjeg Jerovca i Dubrovca čekali su taj dan godinama. Počela je sanacija odlagališta komunalnog otpada koje se nalazi u neposrednoj blizini tih mjesta kraj Ivanca.

Radove na sanaciji službeno je otvorio ivanečki gradonačelnik Milorad Batinić koji je pritom naglasio da je na tom odlagalištu u proteklih 20 godina odloženo čak oko 80 tisuća tona smeća.

Sanacija bi trebala trajati četiri godine, a radove vrijednosti 8,5 milijuna kuna u omjeru 60:40 financirat će Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Grad Ivanec. U vrijednost radova treba ubrojati i već potrošenih 1,2 milijuna kuna za izradu stručno-tehničke dokumentacije za koju je Grad Ivanec izdvojio pola milijuna kuna.

Radove izvodi varaždinska Meteor grupa. Njen direktor Duško Paripović kazao je će građevinska operativa ubrzano raditi kako bi glavninu radova završili do obilnijih kiša, a nakon toga bi uslijedilo pokrivanje folijom gornjeg dijela kazete sa smećem.

Zadovoljstvo početkom radova izrazio je i Mario Canjuga, predsjednik Mjesnog odbora Jerovec Gornji.

- Sigurno nećemo više dopustiti da u pješčanim depresijama nikne nekakvo novo divlje odlagalište, s kojim ćemo se ponovno „hrvati“ idućih 20 godina – istaknuo je Canjuga i dodao da su mještani „ceh“ života u blizini odlagališta platili smanjenom vrijednošću nekretnina, smradom te najezdom muha i glodavaca.čekali su taj dan godinama.


Izvor: ivanec.hr

Komentari