grad ivanec

Počeli radovi na adaptaciji i rekonstrukciji stare škole u Salinovcu

Objavljeno: 02.11.2021. 20:07

Zadnja izmjena: 02.11.2021. 20:07

Počeli su radovi na rekonstrukciji i adaptaciji stare škole u Salinovcu, s ciljem uređenja objekta za rad svih salinovečkih i drugih zainteresiranih udruga.

Gradilište je obišao gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u pratnji predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Salinovec Stjepana Četrteka te s njim razgovarao o načinu i rokovima izvođenja radova.

- Oni će se odvijati u dvije faze. U ovoj, prvoj fazi, uklanja se staro, trošno krovište koje prokišnjava, pri čemu su voda i vlaga oštećivale unutarnje prostore. Ono će biti zamijenjeno novim višestrešnim krovištem na koje će se postaviti lim u imitaciji crijepa, čime će se unutarnji prostori kvalitetno zaštititi i stvoriti preduvjeti za nastavak radova u drugoj fazi, kada će cijeli objekt biti podvrgnut kompletnoj energetskoj obnovi - rekao je Batinić.

U sklopu radova u prvoj fazi bit će srušen dio objekta sa sjeverne strane. Nakon postavljanja novog krovišta, Grad će projekt energetske obnove cijelog objekta (nova fasada, vanjska i unutarnja stolarija, grijanje, rasvjeta i dr.) kandidirati na javni poziv Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Cilj je da se objekt obnovi na isti način kao što je to učinjeno s društvenim domom Lančić-Knapić. Temeljem novog rangiranja ponuda pristiglih u postupku javne nabave (što je procedura koja također iziskuje određeno vrijeme), posao je povjeren Graditeljstvu Andrije Grabara iz Ivanca, koji je u međuvremenu i započeo s radovima. U ovoj fazi vrijednost investicija iznosi 948.500 kuna, a financira se iz proračuna Grada Ivanca.

Komentari