OPĆINA MARUŠEVEC

Počeli radovi na odvodnji u naselju Greda - Vrijednost investicije 275.778 kuna

Objavljeno: 04.05.2021. 17:59

Zadnja izmjena: 04.05.2021. 18:02

Na području Općine Maruševec, u naselju Greda ovog su tjedna počeli radovi na uređenju oborinske odvodnje. Vrijednost investicije iznosi 275.778,75 kuna, što će u potpunosti financirati Općina Maruševec.

Radove su danas obišli načelnik Općine Maruševec Damir Šprem i zamjenik načelnika Mario Klapša

- Dugi niz godina odvodnja u naselju Greda bila je problematična zbog neprimjerenih sanacija u prošlosti. Nakon što smo u proteklom vremenu uredili kritična lokacije, krenuli su radovi u Gredi u sklopu kojih će se urediti i proširiti prometnica, a postavit će se cjevovod za prihvat oborinske odvodnje sa slivnicima i rubnjacima, u duljini od oko 230 metara. Na taj način unapređujemo protočnost i povećavamo sigurnost prometa i rješavamo dugogodišnji problem odvodnje, istaknuo je načelnik Damir Šprem.

Nakon zahvata na kritičnim lokacijama na sustavu odvodnje u naseljima Selnik, Čalinec, Maruševec, Kapelec i Biljevec, radovi se nastavljaju u naselju Greda. 

-U posljednje dvije godine, Općina Maruševec uložila je gotovo 4 milijuna kuna vlastitih proračunskih sredstava u rješavanje problema odvodnje, a tom prilikom uređene su i proširene prometnice i parkirališta. Nakon Grede, Općina Maruševec planira urediti odvodnju u naseljima Čalinec i Donje Ladanje, dodao je zamjenik načelnika Mario Klapša.

Komentari