počeli upisi

VIDEO Prestanite čitati o avanturama - doživite ih s Varaždinskim folklornim ansamblom!

Objavljeno: 07.09.2017. 14:36

Zadnja izmjena: 07.09.2017. 14:37

Pod motom "Prestani čitati o avanturama - doživi ih s VFA" Varaždinski folklorni ansambl započeo je ovih dana s upisom novih članova. Zainteresirani se mogu pridružiti dječjoj školi folklora, tamburaškoj radionici, folklornom ansamblu ili tamburaškom orkestru.

Ansambl koji postoji već 19 godina pristupa folkloru kao scensko-izvedbenoj umjetnosti, sa suvremenim koreografijama i visokom dozom umjetničke kvalitete - no to ne znači da se pritom i ne zabavljaju. Trenutačno imaju 40 članova u dvije sekcije: plesači-pjevači i svirači. U sklopu ansambla djeluju i škola folklora te tamburaška radionica namijenjeni djeci osnovnoškolskog uzrasta (od 8 do 14 godina), ali i početnicima u svijetu folklora. Za vas koji se još premišljate spominjemo i činjenicu da za rad u ansamblu nije potrebno prethodno znanje ni plesno ili sviračko iskustvo.

VFA je dosad nastupao u čak 21 europskoj državi, od Turske do Škotske, od Francuske do Estonije. S takvim se rezultatima rijetko koje folklorno društvo u Hrvatskoj može pohvaliti. U 2017. godini ansambl je predstavljao Varaždin i Hrvatsku na dva međunarodna festivala folklora, u belgijskom Leuvenu i u slavnoj škotskoj prijestolnici Edinburghu. Voditelji su puni znanja i entuzijazma, od njih vrlo brzo možete naučiti plesne korake i tehnike sviranja tamburaških instrumenata.

I sve to po vrlo pristupačnim cijenama, jer vodstvo ansambla smatra da učenje folklora - kao ni inozemna gostovanja ansambla - nikome ne bi trebalo biti financijsko opterećenje. Upisi se održavaju svakog ponedjeljka, srijede i petka u rujnu i listopadu, od 19:30 do 21:00 u prostorijama ansambla u Aninoj ulici 11 u Varaždinu. Više informacija o ansamblu pronađite na njihovoj službenoj web stranici, ili na njihovom fejsu te na Instagram profilu. Možete se javiti i na e-mail [email protected]. Za kraj, pogledajte video ovogodišnjeg nastupa VFA na Paasfestenu u belgijskom gradu Leuvenu - i što prije se prijavite!

 

Komentari