energetska obnova

FOTO: Početnom konferencijom obilježen početak radova na energetskoj obnovi triju zgrada OB Varaždin

U OB Varaždin danas je održana početka konferencija projekata energetske obnove triju zgrada u krugu bolnice.
Objavljeno: 25.02.2020. 12:23

Zadnja izmjena: 25.02.2020. 12:38

U OB Varaždin danas je održana početka konferencija projekata energetske obnove triju zgrada u krugu bolnice.

U energetsku obnovu sada idu zgrada poliklinike, zgrada psihijatrije i zgrada mikrobiologije i rentgena. Nastavak je to novog kruga energetskih obnova, gdje se uz zgrade u krugu bolnice obnavlja i zgrada paviljona, ležaone i laboratorija Službe za plućne bolesti i TBC u Klenovniku.

Župan Radimir Čačić istaknuo je kako je u tijeku već nekoliko projekata te da se ovim projektima zaokružuje jedan ciklus - Ovdje su ulaganja 18 milijuna, sa Klenovnikom 25,5 milijuna kuna, dok bi uštede trebale biti 700 tisuća kuna. Varaždinska županije ovdje ulaže oko 3,5 milijuna kuna, a u Klenovniku 1,5 milijuna - rekao je župan Čačić.

Ravnatelj OB Varaždin Nenad Kudelić rekao je da je dobit ovih projekata višestruka - Ovim će se projektom omogućiti velike uštede. Dobit je višestruka, povećava se kvaliteta prostora u kojem se liječe naši pacijenti, uvjeti rada će biti kvalitetniji za naše zaposlenike, a korištenjem alternatvinih izvora energije imamo i direktni pozitivni utjecaj na okoliš - rekao je ravnatelj.

Na početnoj konferenciji prisutan je bio i ministar graditeljstva i prostorsnog uređenja Predrag Štromar - Drago mi je da se završavaju svi radovi na energetskoj obnovi u bolnici. Uštede su ogromne i svi koji su ovdje će moći ugodnije i kvalitetnije raditi - rekao je Štromar te dodao da će biti prijatelj Sjevera, za sve gradove i općine, do kada će i kada god će biti u Zagrebu. 

Komentari