Počinje gradnja vodovoda do zaselka Zagoranski

Piše: evz/Bednja.hr

Objavljeno: 24.09.2015. 11:43

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 11:26

Kako bi se dogovorili operativni detalji vezani uz skori početak gradnje vodovoda do zaselka Zagoranski, na terenu je održan novi sastanak svih zainteresiranih strana. Uz načelnika Bednje Mirka Bistrovića i predsjednika Općinskog vijeća Ivana Breznog, sastanku se odazvao i načelnik Općine Videm Friderik Bračić, predstavnici Komunalnog poduzeća Ptuj kao investitora te predstavnici Granične policije.
 
Gradnja dijela trase vodovoda odvijat će se po nerazvrstanoj cesti u Zagoranskima, a početak radova planira se već idući tjedan. Budući da se treba položiti oko 250 metara vodovodnih cijevi, to se može učiniti razmjerno brzo, pa će radovi trajati samo nekoliko dana, a odmah potom prići će se izvođenju priključaka u privatne stambene i vikend objekte. Kao što smo već izvijestili, ta bi kućanstva potom bila priključena na distribucijski vodoopskrbni sustav Ptuja.
 
Ovakvo rješenje svakako je jeftinije i puno povoljnije negoli li gradnja vodovoda s hrvatske strane, gdje bi do Zagoranskih trebalo „vući“ 2,5 kilometra vodovoda, što je vrlo skupo i, s aspekta distributera vode, neracionalno zbog male potrošnje. Stoga je ovakvo rješenje mnogo optimalnije. U realizaciji ovog projekta dijelom će pomoći i Općina Bednja, dok će Granična policija izdati suglasnosti potrebne za nesmetano odvijanje radova.
 
Izvor: Bednja.hr

Komentari