infrastrukturni projekt

Počinje izgradnja sustava javne rasvjete, Općina Beretinec povukla 71.000 eura sredstava

Objavljeno: 16.05.2023. 17:47

Zadnja izmjena: 16.05.2023. 19:15

U Općini Beretinec uskoro počinje izgradnja sustava javne rasvjete. Riječ je o još jednom važnom infrastrukturnom projektu u vrijednosti od 71 tisuće eura za koji je Općina Beretinec uspješno povukla bespovratna sredstva iz Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Nakon provedene administrativne provjere i postupka vrednovanja, Ministarstvo je Općini Beretinec dalo zeleno svjetlo i odobrilo početno sufinanciranje projekta u iznosu od 20.200 eura. Radi se o sredstvima namijenjenim izgradnji javne rasvjete uz županijsku cestu između naselja Beretinec i državne ceste DC-2 te uz nerazvrstanu cestu, između ŽC 2063 i dvorca Šaulovec.

- Cestovna rasvjeta važan je preduvjet sigurnosti cestovnog prometa budući da doprinosi lakšem i bržem uočavanju opasnosti na cesti. S obzirom da je osjetilo vida najvažnije za sigurnu vožnju potrebno je osigurati kvalitetnu rasvjetu prometnica. Općina Beretinec prepoznaje važnost prometne sigurnosti i redovito ulaže u njeno povećanje kroz sve infrastrukturne projekte koje provodi, a u tom smjeru ide i ova kapitalna investicija – rekao je načelnik Nikola Žganec.

Komentari