potpisivanje ugovora

Počinje rekonstrukcija društvenog doma u Maruševcu vrijedna pola milijuna kuna

Objavljeno: 16.10.2019. 08:43

Zadnja izmjena: 16.10.2019. 09:36

Idućeg mjeseca počinju planirani radovi na rekonstrukciji i energetskoj obnovi zgrade javne i društvene namjene – Društvenog doma u naselju Maruševec.

Općina Maruševec provela je postupak Javne nabave za potrebne radove, te su ugovor vrijedan gotovo pola milijuna kuna potpisali sa tvrtkom Mipcro d.d. iz Ivanca.

- Imajući na umu da društveni domovi služe za okupljanje i druženje lokalnog stanovništva, Općina Maruševec je sa željom modernizacije i socijalne revitalizacije do sada proračunskim sredstvima uredila objekte u naseljima Greda, Jurketinec, Donje Ladanje, a u zadnje dvije godine u naseljima Bikovec, Novaki i Cerje Nebojse. Kako i Društveni dom u Maruševcu najviše koristi lokalno stanovništvo, vrijedne članice i članovi udruga, iskazala se potreba za sanacijom krovišta, promjenom pokrova, uređenjem podova i fasade te novom elektroenergetskom instalacijom - istaknuo je prilikom potpisivanja Ugovora načelnik Damir Šprem.

Potpisivanju je nazočio i zamjenik načelnika Mario Klapša koji je dodao da je i za ovaj projekt Općina Maruševec zatražila dodatni izvor financiranja. -Vodeći se dosadašnjom uspješnom praksom i pozitivnim iskustvom, Općina Maruševec je ovaj projekt počela pripremati početkom godine, kada smo ga prijavili za sufinanciranje od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, kao i Društveni dom Cerje Nebojse prošle godine. Općina ulaže velike napore kod pripreme projekata jer u konačnici moraju biti od koristi našim građanima, efikasni i isplativi. Tako će i ovaj rezultirati uređenijim i sigurnijim objektom za naše građane, a u isto vrijeme će se povećati energetska učinkovitost objekta i doprinijeti zaštiti okoliša - naglasio je zamjenik Klapša.

Komentari