potpisani ugovori

Počinje sanacija triju velikih klizišta na području općine Bednja vrijedna 2,73 milijuna kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2019. 14:59

Zadnja izmjena: 18.09.2019. 15:02

Načelnik Općine Bednja Damir Poljak jučer je s Tihomirom Lončarekom, direktorom tvrtke Enigma iz Lepoglave, odabranom u postupku javne nabave, potpisao ugovor o izvođenju radova na sanaciji triju velikih klizišta na području naše općine. 

Sanacijski radovi izvodit će se na tri lokaliteta: na klizištu Vrelo – Kušenići, gdje je ugovorena vrijednost radova 429.097,75 kuna, zatim na klizištu Ručica (806.115,88 kuna) te na najvećoj i najzahtjevnijoj lokaciji kod Vrbanića, gdje će radovi koštati 1.497.647,56 kuna.Ukupno će se u sanaciju uložiti 2,73 milijuna kuna.

Ove radove s visokim udjelom od čak 2,1 milijuna kuna pomažu Hrvatske vode, koje su se ove godine sa značajnim novčanim sredstvima (50 milijuna kuna) uključile u rješavanje problema klizišta. 

S obzirom na najave da će se u budžetu Hrvatskih voda sredstva za klizišta osiguravati i ubuduće, načelnik D. Poljak i sljedeće godine očekuje daljnja sredstva koja će omogućiti i sanaciju ostalih klizišta na području općine Bednja.

Za njih se projektna dokumentacija već izrađuje, a projekti će biti kandidirani na predstojeće javne pozive. Riječ je o klizištima Vrbno – Hlevnjaki – Vrhovski, zatim Hrenići – Jamno – Cari te Štruklji – Pavlinići – Gašparići.

Načelnik Poljak i ovom prilikom izražava zahvalnost na potpori generalnom direktoru Hrvatskih voda Zoranu Đurokoviću, a posebno saborskom zastupniku Anđelku Stričaku i direktoru Vodnogospodarskog odjela za Muru i gornju Dravu Danijelu Buniću, koji su u proteklom razdoblju često boravili na terenu u Bednji i zalagali se za pomoć.

Komentari