OPĆINA VISOKO

Počinje sanacija županijske ceste Breznica - Visoko - Sudovec u vrijednosti 10,5 mil kuna

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 03.02.2020. 18:00

Zadnja izmjena: 03.02.2020. 18:02

U Općini Visoko održana je sjednica Upravnog vijeća Županijske uprave za ceste Varaždinske županije na kojoj je najavljena investicija od 10,5 milijuna kuna, a odnosi se na sanaciju županijske ceste Breznica - Visoko - Sudovec.

Riječ je o cesti koja je dobrim dijelom uništena zbog zatvaranja i preusmjeravanja prometa s državne ceste DC 22 od Možđenca  do Sudovca. Načelnik Dragutin Mateković istaknuo je da Općina Visoko u svojoj povijesti nije imala ovako velike investicije – od skoro 10-milijunskog iznosa za obnovu Društvenog doma do ovih novih 10 milijuna kuna koji će se u ovoj godini investirati u obnovu ceste koja je “žila kucavica” općine.

– Nakon višegodišnjih slanja dopisa Hrvatskim cestama i lobiranja za rekonstrukciju ove ceste koja je bila preopterećena kada je bila zatvorena cesta DC 22 Možđenec – Sudovec, konačno je stigla dobra vijest o 10,5 milijuna kuna vrijednoj investiciji Hrvatskih cesta. I ŽUC će također dijelom sufinancirati rekonstrukciju ove prometnice – rekao je načelnik Mateković i dodao da će rekonstrukcija značiti otežano prometovanje.

Ravnatelj ŽUC-a Tomislav Osonjački pojasnio je stanje u kojem je trenutno županijska cesta Vinično – Sudovec. – Radi se o višegodišnjoj inicijativi ŽUC-a i Općine da se obnovi cesta koja je više godina bila dodatno opterećena prometom. On bi inače išao državnom cestom Možđenec-Sudovec, no godinama je promet išao po dionici Vinično-Visoko-Sudovec, te je ona bila preopterećena i dobrim dijelom uništena. Ovim potezom će se to riješiti jer su Hrvatske ceste dodijelile ŽUC-u 10,5 milijuna kuna za rekonstrukciju te županijske ceste, kako bi se ona vratila u stanje sigurno za odvijanje prometa – rekao je Osonjački najavivši da bi se rekonstrukcija trebala realizirati tijekom ove godine, iako o zahtjevnosti dovoljno govori podatak da se radi o dionici od 10 kilometara.

Saborski zastupnik Anđelko Striča naglasio je kako ova vijest raduje sve žitelje općine Visoko, ali i sve one koji će ovom cestom prometovati – izjavio je Stričak te napomenuo da realizacija ovog projekata nije samo pojedinačni slučaj, ovaj put vezan za Općinu Visoko. – To je slučaj sa svim općinama i gradovima naše županije. Nema doslovno općine ili grada gdje s državne razine za njihove investicije ne dolaze financijska sredstva u iznosu od dva do tri njihova izvorna proračuna – zaključio je Stričak

Komentari