Počinje ugradnja podizne platforme za invalidne osobe u školi u Višnjici

Objavljeno: 29.07.2014. 14:18

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 07:19

Foto: Grad Lepoglava

Gradonačelnik grada Lepoglave Marijan Škvarić donio je u Osnovnu školu Izidora Poljaka u Višnjici potpisan ugovor o postavljanju podizne platforme za invalidne osobe, koji je Grad Lepoglava potpisao s tvrtkom Dizalo Rutić.

Time su ostvareni svi preduvjeti za realizaciji projekta koji su Grad Lepoglava i OŠ Izidora Poljaka Višnjica prijavili na natječaj Ministrastva branitelja dobivši pri tom 108 000 kuna za ugradnju vertikalne podizne platforme za osobe s invaliditetom u višnjičkoj školi.

- Projekt je vrijedan 162 000 kuna od kojih je 108 000 dobiveno od Ministrastva branitelja dok će ostatak potrebnih sredstava osigurati Grad Lepoglava i Varaždinska županija – pojasnio je gradonačelnik Marijan Škvarić predajući ugovor ravnateljici OŠ Izidora Poljaka Višnjica Slavici Cingesar.

- Ugradnjom podizne platforme želimo prilagoditi školski objekt osobama s invaliditetom. Ta će platforma omogućiti lakše kretanje školskom zgradom učenicima s invaliditetom, ali i ostalim učenicima, njihovim roditeljima te svima koji posjete školu, a koji se otežano kreću – pojasnila je ravnateljica Slavica Cingesar zadovoljna što će ugradnjom podizne platforme zgrada višnjičke škole u potpunosti biti prilagođena osobama s invaliditetom.

Gradska financijska potpora navedenom projektu samo je jedan segment potpore kojom Grad Lepoglava podupire podizanje standarda školstva i obrazovanja na gradskom području.

- Oko 300 000 kuna godišnje Grad Lepoglava izdvaja za provedbu izvannastavnih aktivnosti u tri osnovne i jednoj područnoj školi na području Grada. To činimo jer želimo da obrazovni standard bude na što višoj razini budući da razvoj Grada temeljimo na mladim i obrazovanim ljudima – istaknuo je tom prilikom gradonačelnik Škvarić pohvalivši ravnatelje triju škola i školsko osoblje koji, kao i u ovom slučaju, dodatna sredstva za podizanje obrazovnog standarda osiguravaju i iz drugih izvora realizirajući kvalitetne projekte koje sami osmišljavaju.

Radovi na ugradnji podizne vertikalne platforme u višnjičkoj školi trebala bi početi uskoro i biti  završeni do početka nove školske godine kada bi platforma trebala biti u funkciji.

Komentari