potpisan ugovor

Počinje uređenje Ulice kralja Zvonimira u Varaždinskim Toplicama

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 18.09.2020. 14:28

Zadnja izmjena: 18.09.2020. 14:29

U Varaždinskim Toplicama danas je potpisan je ugovor o izvođenju radova na uređenju Ulice kralja Zvonimira u Varaždinskim Toplicama.

Ugovor vrijedan 658.380,26 kuna s PDV-om potpisali su gradonačelnica Dragica Ratković i Saša Varga, predsjednik Uprave PZC-a d.d. Varaždin, tvrtke koja je za izvođača radova izabrana kao najpovoljnija u postupku javne nabave.

Riječ je o nastavku investicija u komunalno uređenje te ulice. Naime, 2018. godine HEP d.d. je rekonstruirao električnu mrežu, vrijednosti investicije 72.000 kuna, dok je Varkom u prošloj i ovoj godini radio na interventnom održavanju vodoopskrbne mreže izgradnjom novog cjevovoda te priključnih cjevovoda kućnih priključaka, što se financira iz naknade za razvoj lokalnih objekata vodoopskrbe Grada Varaždinskih Toplica, u iznosu od 164.254,94 kuna. Uskoro se očekujem završetak tih radova.

Investicija za koju je potpisan ugovor predstavlja sanaciju ceste izgradnjom nogostupa i novog asfaltnog pokrova. Grad Varaždinske Toplice, kao investitor, za izvedbu ovog projekta primio je potporu Ministarstva unutarnjih poslova RH iz programa Nacionalne sigurnosti cestovnog prometa u iznosu od 450.000,00 kuna.

Gradonačelnica Dragica Ratković istaknula je da je uređenje Ulice kralja Zvonimira samo nastavak ulaganja u komunalnu infrastrukturu kako bi se osigurao primjeren standard za život u Varaždinskim Toplicama. – Važno nam je da ljudi ostanu u našem gradu, da se ovdje dobro osjećaju. Komunalno uređenje i standard dio je posla gradske uprave i na tome stalno radimo. Dokaz je i ova ulica. To je slijepa ulica, u kojoj žive mlade obitelji, a neke se i vraćaju. Stoga nam je važna sigurnost, ponajprije djece – naglasila je Ratković.

 

Komentari