Počinju prijave rakije ispečene za vlastite potrebe u Ivancu

Objavljeno: 11.01.2011. 08:01

Zadnja izmjena: 08.12.2015. 08:07

Foto: ilustracija

Svi mali proizvođači jakog alkoholnih pića sa širega ivanečkoga područja pozvani su da kroz iduće tri srijede, 12., 19. i 26. siječnja, prijave svoj kotao za pečenje rakije, odnosno, da prijave proizvodnju za vlastite potrebe i da se upišu u registar trošarinskih obveznika. Za upis u registar trošarinskih obveznika nadležna je Carinarica, a kako bi građane Ivanca oslobodili obveze putovanja do varaždinske Carinarnice, oni će svoje kotlove kroz iduće tri srijede moći prijaviti u Carinskom odjeljku u Ivancu, Nazorova 96 b.

Izjavio je to Ladislav Nemeth, načelnik Odjela za trošarine Carinarnice Varaždin te dodao da će tih dana carinski službenici upis obveznika obavljati od 8 do 12 sati.

Podsjećamo, Zakonom o trošarinama, za male proizvođače propisana je obveza prijave o ukupno proizvedenoj količini rakije za vlastite potrebe, zapremini kotla i obračunatoj trošarini.

I mali proizvođači vina da u Carinski odjeljak u Ivancu donesu izvješće o godišnjoj proizvodnji, otpremama i zalihama vina na dan 31. prosinca. Uz prijavu za upis u registar trošarinskih obveznika, proizvođači vina trebaju dostaviti i podatke o mjestu proizvodnje, očekivanoj proizvodnji vina ove godine, podatak o površini vinograda, potvrdu da su upisani u Upisnik proizvođača grožđa te da zadovoljavaju minimalno-tehnološke uvjete za proizvodnju vina prema posebnim propisima. Pod pojmom malog proizvođača, podrazumijeva se osoba koja ne proizvodi više od 1000 hektolitara vina na godinu.


izvor: ivanec.hr



Komentari