žalost u maruševcu

Pod iznimno dramatičnim okolnostima preminuo je maruševečki župnik Martin Mezak

Objavljeno: 27.02.2017. 21:53

Zadnja izmjena: 28.02.2017. 08:31

Jučer je u 71. godini preminuo maruševečki župnik Martin Mezak koji je župom Svetoga Jurja upravljao još od 1982. godine. Vijest je zatekla i bolno pogodila sve one koji su ga poznavali.

Premda su mještani i prije znali da pater Mezak ima stanovitih zdravstvenih problema - uobičajenih za njegovu dob - on je svojim krepkim držanjem i radom odavao dojam čovjeka koji će moći još puno dati u svojoj službi. Smrt ga je zatekla dok je radio u crkvenom voćnjaku. Jedna je slučajna prolaznica vidjela sam trenutak kad je župnik klonuo, pritrčala mu pomoći i pozvala hitnu pomoć.

Nažalost, iako su došli svega par minuta kasnije - dok je šokirana prolaznica pokušavala reanimirati ga - djelatnici Hitne mogli su samo konstatirati svećenikovu smrt. Vijest se brzo proširila cijelom njegovom župom, a brojni mještani su na razne načine izrazili duboku sućut. Vatrogasci DVD-a Maruševec na svojoj su stranici objavili sliku nedavnog susreta s paterom Mezakom. Župnik Mezak bit će sahranjen u četvrtak na mjesnom groblju u 14 sati.

 

Komentari