razne aktivnosti

Pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje” varaždinska bolnica obilježila Svjetski dan zdravlja

Objavljeno: 07.04.2022. 14:30

Zadnja izmjena: 07.04.2022. 14:30

Opća bolnica Varaždin uključila se u obilježavanje ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja pod sloganom „Naš planet, naše zdravlje”.

Varaždinska bolnica ovaj je dan obilježila akcijama mjerenja tlaka i šećera u krvi te upoznavanja s pravilnom prehranom na sve tri lokacije, u Varaždinu, Novom Marofu i Klenovniku.

– Zajedno s Varaždinskom županijom, Sveučilištem Sjever i medicinskim školama u Varaždinskoj županiji uključili smo se u današnju akciju kako bismo promovirali važnost zdravlja i očuvanja planete Zemlje, posebno u ovo vrijeme pandemije, rata u Europi i zagađenja – rekao je ravnatelj Damir Poljak.

U današnje vrijeme jedan od glavnih aktivatora bolesti je stres, a s obzirom na izazovna vremena u kojima živimo, ravnatelj Poljak naglasio je važnost očuvanja psihičkog i fizičkog zdravlja i socijalnog blagostanja.

– Bez psihičkog nema ni fizičkog zdravlja i obrnuto, a također i socijalnog blagostanja zbog čega stavljamo naglasak na sve tri dimenzije koje je u današnje vrijeme izuzetno važno osvijestiti – zaključio je Poljak.

Osim akcija mjerenja krvnog tlaka i šećera u krvi, te upoznavanja s pravilnom prehranom, održano je i vježbanje na otvorenom u Novom Marofu. Kako je istaknula pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo Anica Sekovanić time žele osvijestiti kako svoje djelatnike, tako i građane o važnosti tjelovježbe za očuvanje zdravlja.

– Stavili smo fokus i na samu prehranu jer znamo da je pravilna prehrana važna za prevenciju dijabetesa i raznih drugih bolesti te na taj način želimo potaknuti svijest o zdravom načinu života – rekla je Sekovanić dodavši kako je itekako bitno da se na našim tanjurima nađe razno voće što žele i osvijestiti.

Komentari