grad varaždinske toplice

Podizanjem klopotca Udruga 'Sveti Martin' simbolično označava početak priprema za berbu

Objavljeno: 25.07.2022. 19:24

Zadnja izmjena: 25.07.2022. 19:24

Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin Varaždinske Toplice ove će subote nastaviti tradiciju - s početkom u 17 sati, podići će klopotec i tako simbolički obilježiti početak priprema za berbu grožđa.

Ove godine klopotec, čija je osnovna funkcija rastjerivati ptice koje se vole počastiti sočnim bobicama, podići će se na brdu Višograd s kojeg se proteže pogled na topličko i kalničko brdo. S obzirom da se Grad Varaždinske Toplice ponosi svojom dugom tradicijom čiji je dio i klopotec, podršku vinogradarima svake godine daje i gradonačelnica Dragica Ratković koja ističe odličnu suradnju s Udrugom.

- Udruga vinogradara i voćara Sveti Martin jedna je od aktivnijih udruga na topličkom području, a o njihovom uspješnom radu i kvalitetnim vinima najbolje govore brojni uspjesi na izložbama i činjenica da smo zahvaljujući njima i ove godine bili domaćin Zlatne kapljice 2022. koja je imala međunarodni karakter. Osim što čuvaju tradiciju, odlično promoviraju Varaždinske Toplice kao kraj bogat kvalitetnim vinima što nas na turističkoj karti Hrvatske pozicionira kao poželjnu eno-gastro destinaciju - rekla je Ratković.

Grad Varaždinske Toplice, gradska Turistička zajednica i Udruga Sveti Martin pozivaju sve na veselo druženje. Osim dobre glazbe za koju će se pobrinuti Kanta bend, vrijedni članovi Udruge za sve posjetitelje pripremaju roštilj, odojka i brojne slastice, kao i nezaobilazni dio svakog druženja u vinogradu - dobru i kvalitetnu kapljicu lokalnih topličkih vina.

Komentari