za 420 obitelji

Podjela 100 tona gnojiva počela u naseljima Kućan Gornji, Kućan Marof i Poljana Biškupečka

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 02.04.2020. 13:02

Zadnja izmjena: 02.04.2020. 13:10

U četvrtak i petak 420 varaždinskih obitelji dobit će od Grada Varaždina besplatno organsko peletirano gnojivo. Podjela 100 tona gnojiva vrijednog 200 tisuća kuna počela je u naseljima Kućan Gornji, Kućan Marof i Poljana Biškupečka.

Kako teče podjela gnojiva provjerio je i gradonačelnik Ivan Čehok. - Prošle smo godine, nakon šest godina stanke, ponovo započeli  s podjelom ovog organskog peletiranog gnojiva. Interes je ove godine trostruko veći nego prethodne godine. U ovakvim kriznim vremenima se pokazuje da je taj način podjele gnojiva i briga za vrtlare, male poljoprivredne proizvođače i sve one koji proizvode hranu na svojim vrtovima i okućnicama itekako urodila plodom. Mislim da je dobro da potičemo poljoprivrednu proizvodnju osobito za potrebe samih građana. Sve više ljudi traži upravo domaću hranu  sa slijedivošću podrijetla i ovo je prilika da potaknemo tu proizvodnju - rekao je Čehok. 

Uz gradonačelnika je bio i pročelnik Tomislav Bogović koji je istaknuo važnost proizvodnje zdrave hrane za osobne potrebe pogotovo u vrijeme krize. Priliko podjele pripadnici Civilne zaštite vodili su brigu o pridržavanju mjera zaštite od širenja zaraze koronavirusom i podjela je protekla u najboljem redu. Sutra će podjela gnojiva biti organizirana u Gojancu, Donjem Kućanu i Zbelavi, a u Varaždinu, Črncu i Jalkovcu poslije Uskrsa.

Komentari