Podjelom Betlehemskog svjetla završena manifestacija "Cinkuš Adventski"

Piše: eVz

Objavljeno: 24.12.2012. 12:43

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Završen je ovogodišnji Božićni sajam u Ludbregu, poznat pod nazivom Cinkuš Adventski.

Posljednjeg, četvrtog dana manifestacije brojni posjetitelji slušali su novu priču u prostoru Čarobne bajke. Za ovaj događaj kroz sva četiri dana manifestacije pobrinule su se Žene iz Centra svijeta u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Mladen Kerstner.

Prigodan blagdanski program izvele su Ludbreške mažoretkinje i Twirling klub. Posjetitelji su uživali i u gastronomskim delicijama. Naime, Ribičko društvo Ludbreg pripremalo je ribe na žaru.

Popularne Pajdašice prolaznike su uveseljavale prigodnim božićnim pjesmama. Najmlađe je pak najviše razveselio dolazak mađioničara i Djeda Mraza koji je dijelio slatkiše.

Program ovogodišnjeg Cinkuša adventskog zaključili su članovi Odreda izviđača Ludbreg koji su posjetiteljima dijelili Betlehemsko svjetlo.

U gospodarskom dijelu programa sudjelovalo je više od dvadeset izlagača s prigodnim božićnim asortimanom. U ponudi je tako bilo božićnog nakita, suvenira, ručnih radova, božićne rasvjete, licitarskih proizvoda, božićnih aranžmana, slatkiša, kupionovog vina, meda, sireva i ostalih proizvoda.

Cinkuš adventski kreiran je na način da posjetitelji dok šeću našim trgom osjete kako raste radosno očekivanje najljepšeg blagdana u godini – kazao je predsjednik organizacijskog odbora i zamjenik gradonačelnika Božidar Hajsok.

Kroz četiri dana manifestacije u programu su sudjelovale brojne ludbreške udruge te dječji vrtići Radost, Smjehuljica i Iskrica. Lovačko društvo Srnjak pripremalo je lovački gulaš, a Ribičko društvo ribe na žaru.

Posjetitelji su mogli vidjeti i kakvi se kaputi i jakne nose ove zime. Modna revija održana je u organizaciji butika Vertigo. Održana je i humanitarna akcija u organizaciji ludbreških Rotarijanaca.

Sav prikupljen prihod darovat će se Caritasu Ludbreg. U ponudi Cinkuša adventskog nezaobilazno je bilo i kuhano vino.

Komentari