Nakon opsežnih istraživanja

Podravska općina leži na nafti, već ju nazivaju Kuvajtom

Izgleda kako na polju pokraj Legrada, točnije ispod legradskih ravnica, postoji ozbiljna mogućnost da se tamo nalazi bogato nalazište nafte. 
Objavljeno: 19.03.2019. 18:47

Zadnja izmjena: 19.03.2019. 18:54

Foto: Ilustracija

Izgleda kako na polju pokraj Legrada, točnije ispod legradskih ravnica, postoji ozbiljna mogućnost da se tamo nalazi bogato nalazište nafte. 

Nakon opsežnih istraživanja na polju pokraj Legrada, INA se vratila na tu istu lokaciju kako bi provela još istraživanja, piše Podravski.hr. Trenutačno traju radovi na polju Legrad 2 koje provodi naftna industrija INA, te postoji velika vjerojatnost da se tamo nalazi nafta. Još prije četiri godine INA je provela posebna 3D seizmička snimanja, jer je prema dostupnim podacima na legradskim poljima bilo potencijala da u podzemlju postoje sirovine, i to dovoljna količina da se naprave nove crpne stanice.

Prvo su se nadali kako će tamo pronaći zemni plin, ali podaci koje su dobili nakon ispitivanja govore da bi tamo moglo biti nafte. Ozbiljnost ovih ispitivanja potvrđuje podatak da je INA potrošila 2 milijuna kuna za pripremne radove u testiranjima.

- INA trenutačno provodi radove ispitivanja bušotine Legrad-1 Jug za što je angažirano remontno postrojenje kompanije Crosco. Tek će po završetku tog procesa biti moguće donositi zaključke o postojanju komercijalnih rezervi ugljikovodika u ležištu. - poručili su iz INA-e te dodali: "Nakon obrade i analize dobivenih podataka, obavljena je kompleksna geološko-geofizička interpretacija te je izdvojeno nekoliko perspektivnih lokaliteta među kojima se istaknuo objekt Legrad na kojem je projektirana spomenuta nova bušotina te je ista tijekom 2018. i izbušena."

Komentari