KOŠARKAŠKI KLUB GRAFIČAR LUDBREG

"Podravski derbi" u Ludbregu pripao gostima iz Virja sa samo jednim košom prednosti

Objavljeno: 01.12.2018. 09:47

Zadnja izmjena: 01.12.2018. 10:02

Foto: FB KK Grafičar

U prvom susretu 7. kola 2. ML Sjever košarkaši ludbreškog Grafičara izgubili su susret na svom parketu od ekipe Podravca iz Virja. Konačni rezultat je bio 84:85 za goste iz Virja.

U vrlo uzbudljivom susuretu, koji je pratilo oko 200 ljubitelja košarke svoju priliku imali su i Ludbrežani ali su u poslejdnjim trenucima susreta gosti bili sretniji i spretniji. Utakmica je opravdala naziv "podravski derbi". Gosti su, naravno puno zadovoljniji dok su u domaćem taboru. Sportski direktor KK Grafičar Siniša Beser ovako je prokomentirao susret: -  Tekma se igrala puna dva sata, napeta od prve do zadnje minute. Fajterska, nabrijana, sportska, prava natjecateljska utakmica. Čestitamo ipak prvo našoj ekipi na fantastičnoj predstavi, trudu, borbi i igri sa srcem. Čestitamo i gostima na pobjedi 85:84.
Vodili smo cijelu tekmu, ali na žalost izgubili smo u zadnjim sekundama. Presudila je na kraju sreća. Mi smo bili hendikepirani ozljedom Dijanušića u tekmi, faulima Nakica kao prvog pleja, izlaskom preranim jednog od najboljih igrača Prprovica, Svaty kao drugi play zbog faksa nije mogao igrati i ponestalo je snage te rotacije na kraju. Moram spomenuti našeg juniora Dantea koji je briljirao kad je ušao na teren i iskreno najviše zbog njega mi je žao jer je dečko ostavio srce na terenu, zabio 15 poena, ginuo u obrani...svaka cast. Manuel, Siladić, Samarija uz prije spomenute, odlični, kapa do poda svima, cijeloj ekipi. Reakcije i bodrenje pravo timsko, lijepo za vidjet, bravo i za sve juniore. 
I unatoč svemu, svim problemima koje smo imali napravili smo i 20 razlike, Poljak je maestralno vodio ekipu, ali ponestalo je snage, borili smo se ko lavovi do zadnje sekunde, malo je ponestalo i srece u zadnjem napadu. Šteta, zasluzili smo pobjedu, dodao je Beser.
Bilo je pritužbi na suce, posebno od strane ludbreških navijača. U KK Garfičar na redu je analiza susreta i igračkih pogrešaka te priprema za nastavak prvenstva.

Sportski dikektor iniša Beser na svojoj facebook stranici ovako je završio komentar susreta; "Sve u svemu, pravi Podravski El clasico!!!! UŽivali smo pred ugodno i lijepo ispunjenim tribinama, tko je bio pričat ce dugo, tko nije žalit će!" 

 

KK GRAFIČAR Ludbreg – KK PODRAVAC Virje 84:85 (26:18,23:21,16:22,19:24)

Dvorana OŠu Ludbregu.

Prvi sudac: Žarko Kovačević (Čakovec)

 Suci: Marin Kumrić (Varaždin), Borna Valpatić (Kotoriba)

 Opunomoćenik: Danijel Perčić (Čakovec)

KK GRAFIČAR: Nakić A. 10, Dijanušić B. 5 (1x3), Vađunec B. -, Prprović L. 14, Siladić L. (cap) 10 (2x3), Turek R. 0, Križanić S. -, Hrelec N. -, Mikec D. 14 (4x3), Mužic L. -, Šamarija K. 9, Stjepić F. -, Novak M. 22 (4x3); trener: Danijel Papp

KK PODRAVAC: Zadravec S. 34 (1x3), Vedriš M. 3, Balatinec M. 0, Šestak N. 9, Križić B. 0, Baruškin M. 3 (1x3), Matoić T. 17 (2x3), Kodba B.  2, Odbašić I. -, Kenđelić A. (cap) 0, Maslić T. 5, Zadravec J. 12 (2x3); trener: Mirko Hrženjak

Komentari