grad varaždinske toplice

Foto - 32 mlada vatrogasca iz V. Toplica i Ljubešćice prošla prvi program osposobljavanja

Objavljeno: 21.04.2023. 11:14

Zadnja izmjena: 21.04.2023. 11:15

Sustav civilne zaštite na području Grada Varaždinskih Toplica vrlo je razvijen, a jedna od njegovih glavnih sastavnica je vatrogastvo u kojem su 32 člana vatrogasne mladeži prošla svoj prvi program osposobljavanja.

Riječ je o članovima dobrovoljnih vatrogasnih društava u dobi od 12 do 16 godina koji su sudjelovali u programu pod nazivom "Vatrogasna mladež". On je osmišljen na način da ih priprema za ulazak u aktivnu karijeru operativnih vatrogasaca te im pruža priliku za stjecanje znanja i vještina korisnih za kvalitetniji nastup na vatrogasnim natjecanjima i lakši ulazak u redove operativaca.

Inače, program je proveden u suradnji između Vatrogasne zajednice Grada Varaždinskih Toplica i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Ljubešćica, a u njemu su sudjelovala 32 člana vatrogasne mladeži s područja Grada i Općine. Tako su predavanja i vježbe održani u Varaždinskim Toplicama, Ljubešćici i Varaždinu, a na kraju su sudionici polagali završni ispit iz pet predmeta proveden pred povjerenstvom koje su činili predavači.

Od 32 polaznika, 28 ih je bilo s područja Grada Varaždinskih Toplica i to 12 iz DVD-a Varaždinske Toplice, 11 iz DVD-a Tuhovec i 5 iz DVD-a Leskovec, dok su 4 člana bila iz DVD-a Ljubešćica.

Komentari