GRAD NOVI MAROF

Područna škola Podevčevo dobila novo ruho - završena energetska obnova

Objavljeno: 29.10.2020. 18:45

Učenici i djelatnici Područne škole Podevčevo, čija je matična škola OŠ Novi Marof, u ovoj školskoj godini uče i rade u boljim  i ljepšim uvjetima nego ranijhih godina, naime  zgrada škole u potpunosti je energetski obnovljena u sklopu EU projekta ukupne vrijednosti 1.079.547,58 kuna.

Povodom toga danas je ispred same škole održana završnom konferencija projekta „Energetska obnova zgrade Područne škole Podevčevo".

Završnoj konferenciji su uz domaćina, ravnatelja škole Anđelka Bošnjaka prisustvovali i zamjenik župana Varaždinske županije Robert Vugrin, saborski zastupnik ujedno i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, ravnatelj Javne ustanove za regionalni razvoj Varaždinske županije Kruno Blaži te predstavnici izvođača radova.

Zamjenik župana Robert Vugrin pohvalio je realizaciju ovog projekta.

-Područna škola Podevčevo je energetski obnovljena bespovratnim EU novcem i novcem iz županijskog proračuna, a samo ulaganje  će donijeti uštede na energentima i ono što je jako bitno od sada imamo puno bolje uvjete rada za učenike i djelatnike škole. Činjenica je da ovu Područnu školu u Podevčevu ne pohađa veliki broj učenika, ali cilj nam je bio da svakome od njih osiguramo jednake uvjete za obrazovanje, što je zasigurno i jedan od poticaja da njihove obitelji ostanu živjeti u manjim sredinama, rekao je zamjenik župana Vugrin te dodao kako procijenjena godišnja ušteda na plinu i električnoj energiji iznosi 8713,75 kn.

Čestitke je uputio i  saborski zastupnik ujedno i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač zahvalivši se Županiji na konstantnom ulaganju u obrazovanje.

Ukupna vrijednost projekta nakon provedenih postupaka nabave za sve aktivnosti iznosi, 1.079.547,58 kn dok je vrijednost po Ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava 892.561,13 kn. Za energetsku obnovu odobreno je 486.750,51 kn iz EU fonda, dok se  iz proračuna Varaždinske županije izdvaja 375.875,70 kn budući da je iz nacionalnog Fonda za sufinanciranje osigurano bespovratnih 216.921,37 kuna.

 

Komentari