POSLOVNA ZONA IVANEC

Podsjetnik na otvorene javne pozive za bespovratna sredstva iz EU fondova

Objavljeno: 02.05.2020. 18:12

Zadnja izmjena: 02.05.2020. 18:18

Iako su proteklih tjedana svi poduzetnici i obrtnici svoje poslovanje prilagodili novonastaloj situaciji uzrokovanoj koronavirusom, Poslovna zona Ivanec d.o.o. zajedno sa svojim specijaliziranim odjelom za EU fondove, Projektnim uredom, nastavlja kontinuirano informiranje poduzetnika, obrtnika i OPG-ova.

Osim o novim mjerama, ivanečka Poslovna zona informira poduzetnike o mogućnostima bespovratnog sufinanciranja njihovih poslovnih planova i novih ulaganja.

Uz novodonesene mjere, a koje uključuju COVID zajmove i mjere raspisane od raznih nadležnih državnih, regionalnih i lokalnih tijela, Poslovna zona Ivanec d.o.o. kroz uspostavljene  kanale komunikacije prilagođene novim okolnostima, podsjeća poduzetnike na javne pozive koji su otvoreni za pojedina ulaganja, a kroz njih se dodjeljuju bespovratna EU sredstva.

Glavnina trenutno otvorenih javnih poziva datirana je s rokom prijave do kraja lipnja.

Svim poduzetnicima, bez obzira na djelatnost, trenutačno su na raspolaganu sljedeći javni pozivi:

  • Znakovi kvalitete
  • Inovacijski vaučeri za MSP-ove
  • Certifikacijom proizvoda do tržišta
  • Integrator
  • Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja - faza II.
  • Javni poziv Internacionalizacija poslovanja MSP-ova – Faza 2, trenutno je obustavljen, a njegovo ponovno otvaranje očekuje se početkom lipnja

Za poduzetnike iz poljoprivrednog sektora i OPG-ove

Poduzetnici koji posluju u poljoprivrednom sektoru, kao i OPG-ovi na raspolaganju imaju EU bespovratna sredstva iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj pa je tako važno izdvojiti sljedeće, trenutno otvorene mjere:

  •  6.4.1. Razvoj nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima,
  • 10.2. Potpora za očuvanje, održivo korištenje i razvoj genetskih izvora u poljoprivredi,
  • 5.2.1 Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, 4.2.1 Povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima,
  • 4.2.2 Korištenje obnovljivih izvora energije,
  •  4.1.3 Korištenje obnovljivih izvora energije,
  •  3.1.1. Potpora za sudjelovanje poljoprivrednika u sustavima kvalitete.

Za uvjete svakog od navedenih javnih poziva poduzetnici se mogu javiti na besplatne konzultacije i savjetovanje Projektnom uredu.

S obzirom da na snazi ostaju mjere propisane od Nacionalnog stožera civilne zaštite o načinu i mogućnostima rada i poslovanja s klijentima, a u svrhu pružanja brze, kvalitetne i relevantne podrške Poslovna zona Ivanec d.o.o. u redovito je poslovanje uvela online kanale komunikacije u vidu aplikacija SKYPE i ZOOM.

Za pomoć kod instalacije ili primjene navedenih alata komunikacije, njeni će vam zaposlenici pružiti svu potrebnu pomoć. Sve potrebne savjete i informacije poduzetnici i dalje mogu dobiti telefonom ili e-mailom. Ukoliko netko od poduzetnika obavijest o aktualnim mjerama nije dobio e-mailom, u kojem je i svaka mjera zasebno i detaljno predstavljena, poziva se da Projektnom uredu dostavi svoju e-mail adresu i naziv tvrtke kako bi bio uvršten u bazu podataka.

Pozivaju se svi zainteresirani da se za svaku potrebnu pomoć ili uslugu obrate Projektnom uredu za EU fondove, tel.042/645-435 ili 042/645-482 ili na e-mail adresu [email protected].

Komentari