OBAVIJEST

Podsjetnik poljoprivrednicima s područja Općine Maruševec!

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 31.08.2022. 11:11

Zadnja izmjena: 31.08.2022. 11:12

Pozivamo poljoprivrednike koji su u lipnju ove godine Općini Maruševec prijavili štete uzrokovanim prirodnom nepogodom – tuče da Varaždinskoj županiji podnesu prijavu za novčana sredstva za ublažavanje i djelomično uklanjanje posljedica.

Rok za podnošenje prijava istječe 7. rujna 2022. godine, a pravo na podnošenje prijave za potporu imaju poljoprivrednici sa štetama na poljoprivredi i/ili na poljoprivrednom zemljištu, na imovini koja nije osigurana na području Općine Maruševec, a koji su prijavili štetu sukladno zakonskim odredbama i Pravilniku o Registru šteta od prirodnih nepogoda. Poljoprivrednicima se smatraju poljoprivredna gospodarstva (PG), obiteljska poljoprivredna gospodarstva (OPG), obrti, trgovačka društva i zadruge registrirane za obavljanje poljoprivredne djelatnosti.

Za navedene potpore poljoprivrednicima je u državnom proračunu namijenjeno preko 5 milijuna i 200 tisuća kuna, a nadležno Ministarstvo poljoprivrede, sukladno utvrđenim štetama, Varaždinskoj će županiji osigurati odgovarajući novčani iznos za pokriće navedenih šteta. 

Javni poziv s uvjetima i kriterijima za dobivanje potpora, kao i obrasci potrebni za prijavu dostupni su na službenim stranicama Varaždinske županije.

Komentari