STAŽNJEVEČKI SUSRETI

Piljenje drva, nošenje jaja u žlici, pivska ribičija - evo kako je bilo na zabavnim igrama u Ivancu

Objavljeno: 30.08.2021. 19:28

Zadnja izmjena: 30.08.2021. 19:28

U organizaciji UŠR-a Stažnjevec jučer su na igralištu Vinski potok održani 13. stažnjevečki susreti, manifestacija koja u pravilu okuplja samo žitelje toga naselja i bližih okolnih sela.

I ovoga puta su tri standardne domaće ekipe – Centar, Otok ljubavi i Na malenom brijegu – dale sve od sebe kako bi se mještani zabavili u raznim sportsko-rekreacijskim i šaljivim natjecanjima. Nisu ih u tome spriječili ni kiša ni prohladno vrijeme pa su se djeca (koja su se ove godine okupila u rekordno velikom broju) i odrasli natjecali u više od 15 disciplina: u skijanju na travi, piljenju drva, bacanju potkove i kamena s ramena, hodanju na štulama, nošenju jaja u žlici, u pivskoj ribičiji, potezanju užetom, u cuclanju gemišta itd.

Nakon završetka službenog dijela natjecanja, rezultate je proglasio tajnik UŠR-a Stažnjevec Nikola Sedlar, aktualni gradski vijećnik. Prvo mjesto – prvi put u 13 godina – osvojila je ekipa Na malenom brijegu, drugi je Centar, a treći Otok ljubavi. Uputio je i zahvalu svim volonterima koji su danima radili na organizacijskoj pripremi Stažnjevečkih susreta te na dolasku gradonačelniku Miloradu Batiniću i njegovu zamjeniku Marku Friščiću.

Već tradicionalno, nagrade pobjednicima uručio je gradonačelnik Milorad Batinić te uputio UŠR-u Stažnjevec zahvalu na organizaciji manifestacije koja promiče sport, rekreaciju i zdrav život. - Grad će i nadalje biti tu da pomogne svim udrugama koje organiziraju sadržaje usmjerene na organizirano rekreacijsko i sportsko okupljanje građana. Držite ovakve manifestacije, jer one nose društveni život u vašemu kraju – poručio je gradonačelnik.

Komentari