općina vidovec

FOTO: Pogledajte kako je izgledalo svečano otvorenje 19. Zeljarijade

Objavljeno: 17.09.2016. 18:00

Zadnja izmjena: 18.09.2016. 09:07

19. izdanje gospodarsko-kulturno zabavne manifestacije „Zeljarijada“ u Općini Vidovec svečano je ovoreno danas u 14 sati. Ova se manifestacija uspješno održava već niz godina, a čini jedan bitan fator prepoznatljivosti općine.

U kulturnom, gastronomskom i gospodarskom smislu ima veliku važnost za Općinu Vidovec, za Varaždinsku županiju ali i za Republiku Hrvatsku.

- Vidovec živi za zelje, živi od zelja i to od pamtivijeka. Postoje podaci još  iz 18. stoljeća da se ovdje proizvodilo zelje i da smo zapravo poznati kao "zeljari" - izjavio je načelnk Bruno Hranić.

Sutra će  se održati i gospodarski sajam, a sadržavat će prezentacije gospodarstvenika i starih zanata koji još uvijek postoje.

- Želi se pokazati da ti zanati još uvijek postoje, akomnogi misle da su izumrli, a postoji i mogućnost da Europska unija financira i potiče održanje tih starih zanata - dodao je načelnik.

Otvorenju su prisustvovali načelnici drugih općina i predstavnici županije, a svojim govorima manifestaciju su uz načelnika Hranića otvorili i župan Predrag Štromar, saborski zastupnik Anđelko Stričak, ministar Darko Horvat te u ime predsjednice RH Davor Ivo Stier.

Već smo pisali o sinoćnjem koncertu Željka Bebeka, a danas će okupljene zabavljati atraktivna Lidija Bačić.

Nakon svečanog otvorenja kušana je sarma, koja je ove godine dosegla 1300 metara.

 

Komentari