privukli brojnu publiku

FOTO NuSynergetic Orchestra i učenici Glazbene škole oduševili koncertom na Franjevačkom trgu

U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije brojni posjetitelji ovog otvorenog koncerta ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu uživali su u majstorijama talentiranih glazbenika.

Piše: Mateja Rak

Objavljeno: 13.09.2018. 08:25

Zadnja izmjena: 13.09.2018. 09:50

Foto: Viktor Hranić

NuSynergetic Orchestra i učenici Glazbene škole u Varaždinu maestralno su odradili svoj prvi open air koncert. U sklopu obilježavanja Dana Varaždinske županije brojni posjetitelji ovog otvorenog koncerta ispred Županijske palače na Franjevačkom trgu uživali su u majstorijama talentiranih glazbenika.

U sastavu od četrdesetak glazbenika među kojima je i velik broj učenika izveden je opus rearanžiranih soul, jazz, world music i eksperimentalnih skladbi u aranžmanima Marka Prepelića, dirigenta i voditelja orkestra. Na ovaj način učenicima Glazbene škole otvara se prilika da se okušaju u žanrovima i glazbenim formama kojima se ne bave u školskim klupama.

- Ovo je zaista jedan od najatraktivnijih programa u sklopu proslave Dana Županije što se vidi i po publici koja se ovdje okupila u ovako velikom broju. Naši glazbenici pripremili su zaista odličan program publika je uživala, a izvođačima iskrene čestitke na predivnim izvedbama – naglasila je Natalija Martinčević.

Davor Matačić, ravnatelj Glazbene škole u Varaždinu rekao je kako mu je izrazito drago što su početak nove školske godine započeli ovim prekrasnim koncertom na Franjevačkom trgu. -Varaždinska županija osnivač je Glazbene škole i drago mi je da možemo kao poklon za njezin Dan dati i naš koncert. Bez prepoznavanja kvalitete, bez ulaganja u mlade ljude, bez prepoznavanja rada profesora ovog koncerta ne bi bilo. – naglasio je Matačić.

Orkestar od 2016. godine djeluje kao sastavni dio Udruge nuSynergetic koja kroz uporabu inovativnih umjetničkih praksi i multidisciplinarnosti na području kulture, audiovizualnih i izvedbenih umjetnosti promiče kulturno stvaralaštvo.

 

Komentari