"tražimo konobara"

Pogodite koliko se ljudi javilo na ovaj oglas za posao u našem kraju...

Objavljeno: 25.02.2017. 14:50

Zadnja izmjena: 25.02.2017. 14:52

Kada je vlasnicima viničkog kafića ViniBara nedavno ustrebao konobar - odlučili su to oglasiti i na HZZ-u i na portalu MojPosao i preko Facebooka. Ponudili su stalni radni odnos, a nisu im bitni obrazovanje i prethodno iskustvo.

Prema riječima suvlasnice Simone Kostervajn, uvjeti su dobri, plaća realna i stiže svakog 15. u mjesecu. Nemalo su se i neugodno iznenadili kad im se na oglas javila samo jedna osoba i to iz Petrinje! No, u ovom je slučaju, dakako, problem sa smještajem, kojega bi ta žena bila spremna platiti ukoliko ga gdje nađe. 

A oglas istječe 

Drugim riječima, nije se javio nitko iz našega kraja, kao da uopće nema 5000 nezaposlenih na HZZ-u.

- Toliko samo o tome kako posla nema - ima posla! Diplomirani radiolog mi radi u jednoj smjeni, ali radi i ne žali se! - priopćila nam je Simona.

Ona vodi ovaj kafić zajedno sa svojim dečkom koji je kuhar po struci, s iskustvom rada u Njemačkoj. Planiraju ovih dana proširiti svoju djelatnost dodavanjem objekta brze hrane, ali nema radnika. Za sada rade samo Simona u 6. mjesecu trudnoće, njezin dečko i još jedan radnik. Oglas na portalu MojPosao im istječe danas i veliko je pitanje hoće li u skorije vrijeme naći ikoga da im radi. Ovo navodimo kao konkretan primjer onoga o čemu smo nedavno pisali - u našoj županiji nezaposlenost više nije problem. Puno je veća nevolja u tome što je sve manje onih koji mogu i voljni su raditi.

>> NEOBJAVLJENI RAT POSLODAVACA I RADNIKA Po pitanju zapošljavanja imamo puno veći problem od nezaposlenosti

Komentari