NK DUBRAVKA - ZAGORAC

Pojačana ekipa NK Dubravka-Zagorac kreće u novu sezonu u višem rangu natjecanja

Objavljeno: 09.08.2018. 09:10

Zadnja izmjena: 09.08.2018. 09:13

Foto: NK Dubravka-Zagorac

NK Dubravka-Zagorac u sljedeću nogometnu sezonu ulazi kao član Međužupanijske nogometne lige Čakovec - Varaždin. U ovom rangu natjecanja klub već dugo nije igrao pa je izazov tim veći.

Nakon osvajanja 1. Županijske nogometne lige Varaždin, NK Dubravka-Zagorac sezonu 2018./2019. igrati će u sve popularnijoj 4. HNL.

Raspored na samom startu prvenstva bit će iznimno zahtjevan za Gardiste. U prvom kolu u Turčin stiže Podravina, 19. kolvoza s početkom u 17,30 sati, a drugo kolo aktualni prvak Međužupanijske nogometne lige Čakovec - Varaždin, Polet iz Svetog Martina na Muri. Zatim slijedi gostovanje u Novom Marofu, a kolo nakon toga u Turčinu će gostovati bivši trećeligaš NK Varteks.

Što se tiče Županijskog kupa, Gardisti će u nedjelju, 12. kolovoza s početkom u 18 sati na noge u Sigetec protiv tamošnje Mladosti, a pobjednik tog dvoboja će u 2. kolu kupa ugostiti drugoligaša NK Varaždin.

Pojačanja

Od ostalih novosti treba podsjetiti da je nakon Šestaka i Ribića, novi član Dubravke-Zagorac i Ivan Sinković (20). Sinković je nastupao za sve selekcije kluba iz Varaždina, a prošle sezone branio je boje Podravine iz Ludbrega. Ivan je bio redoviti član MNK Ljubeščica s kojom je i osvojio kadetsko prvenstvo Hrvatske.

- Još točno ne znamo gdje smo, trebamo malo vremena da se uigramo ali novi dečki koji su nam došli su dobri i sigurno smo kvalitetnija ekipa nego prošle sezone, rekao je trener Mario Ister.

- Što se Kupa tiče tamo se sve moguće ali protiv Mladosti definitivno idemo na pobjedu u nedjelju. U MŽNL će nam pak trebati pet ili šest kola da se priviknemo na novu i kvalitetniju ligu. Dok osjetimo drugačija igrališta, kriterije suđenja ali i ekipe koje igraju ovu ligu su izuzetno kvalitetne. Kao sportaši mi se nećemo predati već ćemo u svakoj utakmici tražiti svopju šansu i pokušati osvojiti koji bod. Ukupno gledajući bit će ključne utakmice protiv ekipa iz našeg kraja a nekakav okvirni cilj nam je plasman od 8. do 12. mjesta, dodao je Ister

Komentari