Evo detalja

Pokazna vježba operativnih snaga sustava civilne zaštite u Velikom Bukovcu

Objavljeno: 12.10.2023. 10:00

Zadnja izmjena: 12.10.2023. 10:00

Općine Veliki Bukovec i Mali Bukovec i ove su godine organizirale veliku pokaznu vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite. Vježba je organizirana povodom obilježavanja Dana općine Veliki Bukovec.

Na vježbi su sudjelovali vatrogasci, policija, Hitne medicinske službe, HGSS-a te Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg i Društvo Crvenog križa Varaždinske županije. Vježba je bila održana u s Velikom Bukovcu, a sastojala se od scenarija iznenadnog događaja poput potresa i eksplozije te spašavanje ozlijeđenih osoba iz škole i vrtića.

Načelnik Općine Veliki Bukovec Franjo Vrbanić rekao je da su mještanima htjeli u realnom vremenu, radnim danom i u prostoru gdje se nalazi vrtić i škola pokazati kako funkcionira sustav u slučaju nezgoda.

– Vježba je trajala kakvih sat vremena, možda i kratko za sve ono što smo htjeli pokazati. Pokušali smo pokazati što se može dogoditi i što žurne službe moraju raditi u tom slučaju te kako se moraju civili ponašati – rekao je načelnik Vrbanić.

Načelnik Općine Mali Bukovec Darko Marković istaknuo je kako se zajedničkom vježbom provjerava spremnost ljudi za ovakve događaje.

– Ono što nam je zapravo najvažnije je da ljude podsjetimo, ne samo naše vatrogasce i sve koji se bave sustavom civilne zaštite, nego i obične ljude, naše mještane, da su ovakvi scenariji mogući – rekao je načelnik Marković. 

Komentari