Pokrenut postupak predstečajne nagodbe nad Varteksom

Objavljeno: 05.02.2013. 12:37

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Foto: Andrej Švoger / Varaždinski tjednik

Financijska agencija donijela je rješenje kojim se otvara postupak predstečajne nagodbe nad varaždinskom tekstilnom kompanijom Varteks. Vjerovnici sada imaju mjesec dana da prijave svoje tražbine.

Fina je pozvala vjerovnike, osim vjerovnika prioritetnih tražbina, da u roku od 30 dana prijave svoje tražbine Nagodbenom vijeću podneskom u dva primjerka s dokazima kojima dokazuju osnovu i visinu tražbine.

Razlučni i izlučni vjerovnici dužni su obavijestiti Nagodbeno vijeće o svojim pravima, pravnoj osnovni razlučnog ili izlučnog prava te dijelu imovine dužnika na koji se odnosi to pravo.

Razlučni vjerovnici koji se odriču prava na odvojeno namirenje dužni su prijaviti svoju tražbinu, obavijestiti o razlučnom pravu i dati pisanu izjavu da se odriču prava na odvojeno namirenje.

Dužnici Varteksu su pak dužni ispunjavati svoje obveze prema Varteksu bez odgode.

Nagodbeno vijeće u svom rješenju navodi da je Varteks 20. studenog prošle godine podnio prijedlog za otvaranje postupka predstečajne nagodbe, a uz taj je prijedlog nije bila dostavljena sva propisana dokumentacija pa je 14. prosinca Varteks pozvan da dostavi nedostajajuću dokumentaciju.

Uprava Varteksa postupila je po tom zaključku, navode u Fini, i u određenom roku dostavila traženu dokumentaciju pa je 11. siječnja ove godine Nagodbeno vijeće donijelo rješenje o privremenoj mjeri te je za povjerenika predstečajne nagodbe imenovan Antun Mišanović.

Uvidom u dostavljenu dokumentaciju, Nagodbeno vijeće je utvrdilo da su ispunjeni svi uvjeti za pokretanje postupka predstečajne nagodbe.

Protiv rješenja Fina može se podnijeti žalba i to u sljedećih osam dana. Žalba se podnosi Fini, a o njoj odlučuje Ministarstvo financija. Žalba na odgađa izvršenje rješenja. 

Komentari