OPĆINA CESTICA

Polaganjem vijenaca u spomen poginulim braniteljima u Cestici obilježen Dan državnosti

Objavljeno: 31.05.2021. 12:03

Zadnja izmjena: 31.05.2021. 12:03

Dana 28. svibnja 2021. godine u općini Cestica prigodno je obilježen Dan državnosti sjećanjem na poginule branitelje.

Obilježavanje je započelo paljenjem svijeća na grobovima poginulih branitelja Janka Kukeca i Damira Bednjanića, kao i za sve poginule branitelje kod centralnog križa na mjesnom groblju  u Cestici, a istom su prisustvovali načelnik općine Cestica Mirko Korotaj, kao i vijećnici Darko Majhen i Ivan Bednjanić Bunić. Prethodno spomenuto izaslanstvo položilo je vijenac i zapalilo svijeće i u Parku hrvatskih branitelja u Gornjem Vratnu kod spomen obilježja hrvatskom branitelju Janku Kukecu.

Obilježavanje se nastavilo kod spomen obilježja poginulom hrvatskom branitelju Mirku Lazaru u Natkrižovljanu okupljanjem obitelji  poginulog, predstavnika Kluba varaždinskih branitelja 1991.-1995., izaslanstva Općine Cestica i ostalih mještana Natkrižovljana.

Položeni su vijenci i zapaljene svijeće a prigodno su se okupljenim obratili načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, predsjednik Kluba varaždinskih branitelja 1991. – 1995. Vladimir Leskovar te brat poginulog Željko Lazar kao i vlč. Mario Filipović koji je predvodio molitvu i misu zadušnicu u crkvi svete Barbare.

Komentari