OBLJETNICA

Foto - Počelo obilježavanje 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije

Objavljeno: 22.09.2021. 19:51

Zadnja izmjena: 22.09.2021. 19:58

Povodom 30. godina oslobođenja Grada Varaždina i Dana branitelja Varaždinske županije kod Križa branitelja na gradskome groblju u Varaždinu položeni su vijenci i zapaljene svijeće u spomen na prvog hrvatskog predsjednika dr. Franju Tuđmana te sve poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje.

U ime Varaždinske županije vijenac su položili župan Anđelko Stričak, njegova zamjenica Silvija Zagorec te predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, dok su Grad Varaždin predstavljali gradonačelnik dr.sc. Neven Bosilj i predsjednica Gradskog vijeća Zdravka Grđan.

Sve prisutne je na minutu šutnje pozvao župan Stričak dok je velečasni Ivica Horvat predvodio molitvu.

Župan je istaknuo ponos svih građana zbog uspjeha i slobode koja je izborena u varaždinskim danima rata, ali je i pojasnio koji su bili tadašnji ciljevi.

- Ono što je 1995. godine predstavljala vojno-redarstvena operacija Oluja, to su 1991. godine bili Varaždinski dani rata. 1995 godine je cilj bio da oslobodimo okupirana područja i završimo rat dok je 1991. godine cilj bio da se naoružamo te da zaustavimo agresiju i to se upravo ovdje u Varaždinu dogodilo. Prvo slobodno područje je bilo na području današnje Međimurske i Varaždinske županije i na to smo ponosni – rekao je župan Stričak.

Nakon polaganja vijenaca, varaždinski biskup mons. Bože Radoš predslavio je svetu misu za poginule, preminule i nestale hrvatske branitelje u varaždinskoj katedrali.

Komentari