elitna ratna škola

Polaznici XIX. naraštaja Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' danas su posjetili Varaždinsku županiju

Objavljeno: 30.11.2016. 13:17

Foto: Varaždinska županija

Kao dio svog Studijskog putovanja polaznici XIX. naraštaja Ratne škole 'Ban Josip Jelačić' danas su posjetili Varaždinsku županiju i Županijsku skupštinu gdje ih je primila Dubravka Biberdžić.

Ovaj naraštaj polaznika Ratne škole broji 15 polaznika, a predvodio ih je brigadir Krešimir Trstenjak. Prijemu u Županijskoj palači nazočio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane, general Zdravko Jakop.

Predsjednica Županijske skupštine je polaznicima elitne ratne škole zaželjela je dobrodošlicu te istaknula kako joj je iznimno drago što posjećuju Varaždinsku županiju.

- Predstavili smo prednosti naše Županije, našu bogatu povijest, kulturu i ulaganje u obrazovanje. Osobito smo se dotaknuli Varaždinskih dana rata te naših hrabrih branitelja, koji nisu branili samo naš Varaždin i Županiju nego su pomagali cijeloj Hrvatskoj i to na različitim mjestima, od Vukovara do Dubrovnika. Oni su sudjelovali i u organiziranju prošlogodišnjeg aeromitinga koji je bio vrlo uspješan, daju podršku tome da to postane ponovno tradicija u gradu Varaždinu i da se održi svake godine pa vjerujem da ćemo zajedničkim naporima u tome uspjeti i 2017. godine – istaknula je predsjednica Županijske skupštine.

Pukovnik Ivan Miloš je na kraju, u ime čitavog naraštaja zahvalio predsjednici Županijske skupštine na srdačnoj dobrodošlici te joj u znak sjećanja i zahvalnosti uručio prigodan poklon.

Komentari