„Mladi vozači u prometu“

Policija i HAK zanimljivim predavanjem srednjoškolce uče savjesnom ponašanju u prometu

Objavljeno: 28.04.2016. 10:21

Zadnja izmjena: 28.04.2016. 10:24

U suradnji s Hrvatskim autoklubom „AK Varaždin“, policijski službenici prometne policije Policijske uprave varaždinske održali su u utorak, 25. travnja, u Prvoj gimnaziji Varaždin i  u srijedu, 26. travnja, u Gospodarskoj školi Varaždin predavanje na temu „Mladi vozači u prometu“.

Voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa PU varaždinske Danijel Posavec i predstavnik HAK-a Krešimir Viduka upoznali su tom prilikom učenike trećih i četvrtih razreda što znači biti sudionikom u prometu i na koji način ispravno sudjelovati.

Učenike su upoznali s greškama i uzrocima nastanka prometnih nesreća, sudjelovanju mladih, važnosti pridržavanja prometnih propisa. Navedene situacije prikazane su im videoprojekcijom pomoću HAK-ovog programa KLIK.

Učenici su simuliranim prevrtanjem i sumulatorom korištenja sigurnosnih pojavesa mogli provjeriti koliko sigurnosni pojas znači za sigurnost. Isprobali su i tzv. pijane naočale, koje su im dočarale stanje alkoholiziranosti po određenim stupnjevima alkohola u krvi.

Isto predavanje nastavlja se u četvrtak, 28. travnja, u Srednjoj školi Ivanec, a 29. travnja u Strojarskoj i prometnoj školi Varaždin.

Komentari