kako se ponašati u prometu

Policija održala predavanje o ponašanju u prometu za Nepalce koji rade u Varaždinu

Objavljeno: 15.10.2021. 10:26

Zadnja izmjena: 15.10.2021. 10:29

U zajedničkoj suradnji PU varaždinske i Hrvatskog auto kluba Varaždin, za 33 državljana Nepala koji rade u Varaždinu, održano je predavanje o poželjnom, propisnom i sigurnom ponašanju u prometu kada u istom sudjeluju kao pješaci ili vozači bicikla.

Nakon uvodnog dijela od strane policijskog službenika za prometnu preventivu Davora Bezaka na primjeren način je prikazao na koji se način pravilno sudjeluje biciklom u prometu. Također im je skrenuta pozornost na nepropisno ponašanje biciklista u prometu, kao što je vožnja u alkoholiziranom stanju, vožnja bez reflektirajućeg prsluka ili druge reflektirajuće materije u vrijeme noćnih uvjeta ili smanjenje vidljivosti, korištenje mobitela tijekom vožnje i slično. 

Svim  polaznicima  predavanja načelnik Piskač se zahvalio na dolasku, te zaželio sigurno sudjelovanje i snalaženje u cestovnom prometu na prometnicama Varaždinske županije. U cilju što bolje vidljivosti u noćnim uvjetima podijeljeni su svima reflektirajući prsluci i katadiopteri za bicikl.

Komentari