akcija alkohol

Policija pojačala kontrolu prometa - hvatali su alkoholičare, ali najviše su ulovili ...

Objavljeno: 30.01.2017. 20:53

Zadnja izmjena: 30.01.2017. 20:56

Foto: Ilustracija

Kao što je već bilo najavljeno, u noći sa subote na nedjelju prometna je policija hvatala vozače koji su sjeli za volan pod utjecajem alkohola - pa se cijela akcija sasvim prigodno i zvala "Alkohol".

Ukupno je uhvaćeno njih 26 koji su se odvažili na vožnju prethodno popivši kapljicu. Najviše je napuhao 52-godišnji vozač iz Donje Voće, kod kojeg je nađeno 1,89 g/kg alkohola. Tješi činjenica da su svi uhvaćeni vozači bili za volanom osobnih vozila - tako da nije bilo kamiondžija koji bi pijani jurili cestom. Svi vozači koji su zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola isključeni su iz prometa, a jedan se trijeznio u policiji.

No, ipak i ovog je vikenda najviše vozača uhvaćeno u kršenju ograničenja brzine - ovaj put njih čak 66. Policija je dosta pojačala nadzor, tako da je sveukupno 218 sudionika u prometu - među kojima i 9 biciklista i pješaka - pomoglo svojim novcem punjenje državnog budžeta. Stroži nadzor vjerojatno je pridonio tome da i dalje imamo relativno mali broj prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama bez težih posljedica - ovog vikenda svega 3.

Komentari