Policija provodi kriminalističko istraživanje u Coningu

Objavljeno: 06.03.2013. 16:46

Zadnja izmjena: 13.01.2016. 08:46

Dok 80 od ukupno 140 zaposlenika tvrtki u sastavu Coning Grupe i dalje štrajka tražeći isplatu čak 6 do 8 zaostalih plaća, ovisno o tvrtki, kriminalisti PU varaždinske su očito krenuli u provjeru kaznene prijave protiv uprava i nadzornih odbora tvrtki u sastavu Coninga koju su radnici podnijeli prošli tjedan. U PU varaždinskoj rekli su nam samo da provode kriminalističko istraživanje u toj tvrtki i da više od toga ne mogu komentirati.

Predstavnici štrajkačkog odbora otkrili su pak detalje svojih sumnji u ispravnost poslovanja tvrtki u sastavu Coninga.

- Događale su se tu razne čudne stvari, od toga da je uprava odlučila u jeku gospodarske krize obnoviti vozni park sa skupocjenim automobilima do toga da su se unosni poslovi dogovarali s kooperantima umjesto da se koriste unutarnji kapaciteti - ističe Božena Puček.

- Najgore je to da uprava uopće ne komunicira s nama. Ne žele nam reći je li ovo što se događa teška ali prolazna gripa ili neizvlječivi karcinom - slikovita je Puček.

- U proteklih 5 godina Coning Grupu je napustilo više od 350 radnika, s nekih 500 smo spali na 140 zaposlenika koliko ih je sada zaposleno. Samo prošle godine u ovo vrijeme Coning je imao 260 zaposlenih što znači da je čak 120 radnika u manje od godinu dana napustilo tvrtku, a da nije isplaćena niti jedna otpremnina - naglašava sindikalni povjerenik Srećko Vidaček.

- Kako se nama čini, cilj uprave je natjerati nas iz firme bez otpremnina. Žele nas izmoriti pa da sami odemo, umjesto da nam moraju dati otkaz - dodaje Vidaček.

Komentari